Tour de France

Asgreen blev mandsopdækket af den gule trøje

Mathieu van der Poel holdt Kasper Asgreen i et jerngreb på 7. Touretape, men danskeren var ikke bitter.

Danske Kasper Asgreen kom med i det store udbrud, som overraskende slap afsted på 7. etape. Han endte med at køre sig frem på tredjepladsen i klassementet og blive nummer fem på etapen.

Men netop den udmærkede placering i klassementet inden etapen blev hans helt store hæmsko fredag.

For med i udbruddet sad også Mathieu van der Poel i den gule trøje og Wout van Aert, der lå nummer to.

Med kun 1 minut og 49 sekunder op til van der Poel i klassementet var den danske Flandern Rundt-vinder en trussel mod den gule trøje. Det gav Asgreen en gul skygge næsten hele vejen.

- Jeg havde jo Mathieu van der Poel, som dækkede mig solidt af indtil de sidste 15 kilometer. Så langt var jeg jo ikke efter ham i klassementet, lyder det fra Quick-Step-danskeren, som dog havde forståelse for hollænderen.

- Han syntes nok ikke, det havde været en god idé at lade mig køre med 60 kilometer til mål. Det havde jeg nok heller ikke syntes, hvis det havde været den anden vej rundt.

Det umuliggjorde at stikke op til Matej Mohoric og Brent van Moer, som var kommet afsted med omkring 90 kilometer igen, men lå inden for omkring et minut det meste af tiden.

Dermed forduftede Asgreens chancer for etapesejren, ligesom det skete for landsmændene Magnus Cort og Søren Kragh Andersen, der også var med i udbruddet.

Glad for den lange etape

Cort endte på tredjepladsen på etapen, hvor Asgreens spændetrøje, van der Poel, klemte sig ind som firer mellem de to danskere i samme tid.

Selv om det ikke blev til sejr eller gul trøje, så var Asgreen glad for, at arrangøren havde lagt etapen på hele 249,1 kilometer ind.

Den gav et vildt cykelløb samt flere vindere og tabere. Eksempelvis blev forslåede Primoz Roglic sat og er nu helt ude af spillet til toursejr.

- Det er det, der sker, når man har de lange etaper. Nogle folk siger, at de lange etaper skal pilles ud af etapeløb, men det er jeg bestemt ikke enig i, siger Kasper Asgreen.

- Det er, når man kommer ud over de der 230 kilometer, der kan ske noget.

I weekenden venter Alperne og årets to første reelle bjergetaper i Tour de France.