Tour de France

Her redder Quick-Step fejl, der næsten kostede Cavendish-sejr

Mark Cavendish kunne juble over sin sejr nummer 32 i Tour de France, da han kom først over målstregen på 6. etape.

Han slikkede sig nok en ekstra gang om munden, Mark Cavendish, da han genså profilen for 6. etape i Tour de France.

Den 36-årige sprinter har allerede nappet en etapesejr i årets franske løb, og muligheden for endnu en var stor, da det hele skulle afgøres i Châteaurouxs flade terræn torsdag.

Og hvad skete der? Cavendish kom først over stregen og føjede en ny triumf på sit cv. Men det var faktisk tæt på at mislykkes.

Da sprinteren skulle leveres af sit leadout-tog, bestående af Michael Mørkøv, Davide Ballerini og Julian Alaphilippe, var det nemlig ved at gå galt, da sidstnævnte, der ellers lå forrest, slog ud en kilometer før mål.

Ifølge Mads Würtz Schmidt, der er cykelekspert for TV 2 SPORT under Touren, skulle Quick-Step have sørget for at lade Alaphilippe blive ved med at lede toget. Derfor var det en fejl, da Ballerini overhalede franskmanden med Mørkøv og Cavendish på hjul, hvilket man kan se på billedet nedenfor.

- Ballerini, der lå foran Mørkøv, virker lidt for ivrig i den situation. Han kører alt for langt ude, og Alaphilippe havde helt sikkert 200-300 meter mere i sig, fortæller Mads Würtz om situationen.

- Alaphilippe kigger også lidt mærkeligt over på Ballerini, og så tøver han lidt, hvorefter han lader Ballerini køre. Og på det tidspunkt kan de slet ikke være sikre på, at Ballerini har benene til at føre Cavendish i mål.

Men faktisk ender det med, at Ballerini, der i første omgang lavede fejlen, var manden, der rettede op på den igen.

- De bliver reddet af, at Ballerini har nogle rigtig gode ben og holder den længere, end hvad man normalt kan regne med, lyder det fra Mads Würtz, der tilføjer, at Cavendish også kørte en meget rutineret sprint.

Se situationen i videoen i toppen af artiklen

Mørkøv erkender fejl

Michael Mørkøv er efterhånden en meget rutineret rytter, når det gælder leadout-arbejde. Det er han også for Mark Cavendish i denne udgave af Touren, hvor han skal blive ved med at hjælpe sin holdkammerat med at krydse stregen som den første.

Men i torsdagens finale var danskeren godt klar over, at noget gik galt.

- Vi endte med at mangle en mand til sidst, for Julian (Alaphilippe, red) ender med at slå væk ved kilometermærket, og så skal Ballerini og jeg køre den hjem derfra, og det er langt kun at gøre med to mænd, sagde Mørkøv til TV 2 SPORT efter etapen.

Fejl eller ej. Cavendish tog sin sejr nummer 32 i Tour de France og kan igen trække i den grønne pointtrøje, når han og resten af Tour-feltet skal ud på 7. etape fredag.