Tour de France

Jumbo-Vismas nye klassementshåb? 'Er jeg slet ikke klar til'

Jumbo-Vismas største stjerne Primoz Roglic led et katastrofalt tidstab på 7. etape i Tour de France. Dermed må andre på holdet træde til. Eller hvad?

9 minutter og 11 sekunder.

Det er, hvad Primoz Roglic har op til toppen af klassementet efter 7. etape af Tour de France. Før løbet blev indledt for en uge siden, var det ellers ham, som Jumbo-Visma satsede alt på. Men nu ser det pludselig meget svært ud for sloveneren.

Hans holdkammerat Wout van Aert viste sig anderledes godt frem, efter han hele dagen sad med i et udbrud - med blandt andre Mathieu van der Poel - der holdt hjem. Han er nu Jumbo-Vismas højest placerede klassementsrytter på en andenplads - 30 sekunder op til van der Poel i gult.

Men da belgieren efter etapen blev spurgt til, om han er klædt på til at køre klassement, var han ikke til at misforstå.

- Det er jeg slet ikke klar til, sagde han og fniste lidt sarkastisk, hvorefter han trillede videre på sin cykel.

Primoz Roglic faldt fra feltet, da rytterne ramte etapens næstsidste stigning, og han lignede en mand, der har opgivet at vinde løbet samlet, ligesom han ikke havde en eneste holdkammerat til at følge ham i mål. Ej heller Jonas Vingegaard, der fungerer som hans hjælper.

To kamphaner jagtede guldet

Der var på forhånd lagt op til en ganske hård dag på cyklen for rytterne, der skulle ud på den længste etape i Tour de France i 21 år. Og som Wout van Aert selv formulerede det, så var det tættere på at være en rute i en helt anden cykelgenre.

- Det mindede om et vaskeægte klassiker-løb. Ikke et etapeløb, fortalte han.

Sammen med 28 andre ryttere lykkedes det van Aert at komme med i et udbrud efter godt 40 kilometer. Heriblandt med tre danskere i Søren Kragh Andersen, Magnus Cort og Kasper Asgreen.

Men det var mod løbets nummer et og helt store fænomen, Mathieu van der Poel, at slaget skulle stå. Og de to fik da også tid til at grine lidt sammen undervejs.

- Det var tydeligvis en hård dag. Især i løbet af den første time, hvor der var stor kamp om at komme afsted. Min plan var at komme med i det store udbrud, for der var en god mulighed for at komme i gult, troede jeg, sagde van Aert og fortsatte:

- Det var fedt at ligge foran, men det var en hård finale, hvor det blev svært at fastholde fokus. Mathieu (van der Poel, red.) og jeg neutraliserede hinanden en smule, hvilket er helt normalt. Til sidst arbejdede vi egentlig bare sammen og kom ind med den anden gruppe.

7. etape blev vundet af Matej Mohoric. Kasper Asgreen og Magnus Cort sluttede begge i top-5.