Tour de France

Søren Kragh er klar til at jagte etapesejr

Søren Kragh er ikke født bjergrytter, men han vil ikke holde sig tilbage i jagten på etapesejr i Touren.

Lørdag byder på årets første rigtige bjergetape i Tour de France. Man må formode, at klassementfolkene kommer til at holde øje med hinanden, og det kan give lykkeriddere chancen.

En af dem kan godt være danske Søren Kragh Andersen. Han var med i det store udbrud på fredagens etape, hvor han dog ikke endte i finalen.

Han er ikke udpræget bjergrytter, men det kommer ikke til at stoppe ham fra at forsøge sig med udbrudstogter.

- Det behøver ikke at være de etaper, som passer mig allerbedst, hvor jeg forsøger mig. Jeg tror bare, at jeg skal være klar, hvis jeg kan se, at udbruddet kommer til at køre på etapen, siger han.

- Hvis jeg føler mig godt tilpas og ikke er fuldstændig smadret, så tror jeg bare, at jeg skal gribe chancen, selv om det på papiret ikke er den bedste etape for mig.

Har selvtilliden til at prøve sig selv

Sidste år hentede DSM-danskeren to flotte etapesejre i Touren. Ifølge ham selv lærte han, at det gavnede ham formmæssigt at komme ud og presse sig selv hårdt.

Er du vild med Tour de France?

... så skal du tilmelde dig "På dæk med Chris". Her får du eksklusive detaljer, sjove historier og et anderledes perspektiv på Touren - alt sammen i selskab med Chris Anker Sørensen.

  • Download appen TV 2 SPORT
  • Åbn appen
  • Tryk på "Min side" nederst i højre hjørne
  • Tryk på "Tilpas notifikationer"
  • Vælg "På dæk med Chris"

Det sikrede ham den form, som gav så stor succes, og det har givet ham selvtilliden til at prøve sig selv af i diverse terræner.

- I sidste ende skal du have hovedet, og hvis du tror meget på dig selv og er kølig selv i de store bjerge, og hvis du gør det smart, så kan meget lade sig gøre. Selv for typer som mig, siger han.

Lørdag skal rytterne tilbagelægge godt 150 kilometer med fem bjerge - de tre sidste i kategori-1.

Søndag hedder menuen 145 kilometer, igen med fem stigninger. De to er i kategori-2, to er i kategori-1 og en enkelt er uden for kategori.