Tour de France

Vigtig Roglic-beslutning træffes om to dage

Nedturen for Primoz Roglic kan åbne for, at Jonas Vingegaard kan jagte et resultat i klassementet.

Tour de France har indtil nu været én stor nedtur for forhåndsfavoritten Primoz Roglic.

Jumbo-Visma-rytteren har været i asfalten flere gange, og fredag led drømmene om et topresultat et alvorligt knæk, da han mistede kontakten til feltet og tabte flere minutter.

Nu overvejer det hollandske storhold, om sloveneren skal fortsætte i Touren.

- Primoz skal komme sig. Vi prøver at give ham to dage til at komme sig. Så må vi se på hviledagen, om han kan gå efter nye mål, eller om han skal ud at løbe og finde nye mål, siger sportsdirektør Merijn Zeeman til TV 2 SPORT.

Primoz Roglic er inden lørdagens bjergetape nummer 33 i klassementet - ni minutter efter Mathieu van der Poel i førertrøjen. Lørdag gik der kun ganske få kilometer, før han igen måtte slippe kontakten til feltet, så klassementet er endegyldigt et lukket kapitel.

- Det er et stort tab. Vi har forberedt os så længe. På et styrt tabte vi alt. Holdet skal komme sig. Vi er et hold, der kan komme tilbage, siger Zeeman.

Roglic blev sidste år nummer to i Tour de France. Han tabte sejren på løbets næstsidste dag, hvor Tadej Pogacar med en imponerende enkeltstart erobrede den gule trøje.

"Tager det dag for dag"

Nu står Jumbo-Visma uden en klar kaptajn, og det hollandske hold vil nu have en mere afslappende holdning til, hvad der skal ske fremover i Tour de France.

Rytterne får i højere grad lov til at jagte egne chancer, og åbner op for, at danske Jonas Vingegaard kan køre efter et resultat i klassementet. Men holdets forventninger er begrænsede.

- Jonas er et af vores talenter. Vi har langsigtede planer. Med sådanne ryttere kigger vi langt. Touren bliver god erfaring for ham, fordi han skal forsøge at hænge på. Han skal have frihed, og vi vil hjælpe ham så godt som muligt. Men der er absolut ingen pres fra os.

- Vi tror, at vi kan lave gode ting i fremtiden. I det her Tour de France tager vi det dag for dag, siger Zeeman.

Jonas Vingegaard er nummer ni i klassementet og ligger tæt på flere af favoritterne til en plads på podiet i Paris.