Tour de France

Mathieu van der Poel står af

Efter flere dage i gult mistede van der Poel trøjen på lørdagens etape. Nu udgår han af løbet.

Der er mandefald i Tour de France, hvor også Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) udgår.

Det skriver Tour de France på Twitter, hvorefter van der Poel har bekræftet sit exit over for TV 2 SPORT.

- Det er, som det er. Jeg havde ikke mulighed for at forsvare trøjen imod rigtige bjergryttere. Det var heller ikke mit mål at gå efter klassementet. Det har været en fantastisk uge for mig og holdet. Vi har vundet to etaper og haft den gule trøje i seks dage. Det var min første Grand Tour, og vi kan være stolte, siger Mathieu van der Poel, der ellers havde klædt om til dagens bjergetape.

Tidligere på dagen udgik også Jumbo-Visma-stjernen Primoz Roglic, der sidste år blev nummer to i klassementet.

I store problemer på første bjergetape

Mathieu van der Poel erobrede den gule trøje på 2. etape, hvor han kørte alene over målstregen.

Han kørte i gult til og med lørdag, hvor han var i store problemer og først kom i mål 21:47 efter etapevinderen Dylan Teuns (Bahrain-Victorious).

Det betød, at van der Poel gled fra 1. til 23.-pladsen i klassementet, hvor han var cirka 17 minutter efter den regerende Tour-vinder Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), inden han udgik.

Nu hviler van der Poel benene, inden han skal køre mountainbike ved OL. Den prioritering forstår TV 2 SPORTs cykelsportsekspert Rolf Sørensen, selvom han gerne havde set van der Poel fortsætte.

- I 1996 kørte vi igennem alle sammen inden OL, og jeg tror, to-tre dage mere i Touren havde gjort ham godt inden OL. Det er lidt ærgerligt for løbet - og lidt respektløst. Men han er en ener, og det må vi respektere, siger Rolf Sørensen.

OL begynder en uge efter afslutningen på Tour de France.