Tour de France

10. etape | Albertville > Valence | 6. juli

Det er sprinterne og deres hold, der skal i aktion i dag efter et par hårde etaper, hvor de har brugt tiden i gruppettoen.

Etapens favoritter er opdateret den 4. juli kl. 19.50.

Favoritter

***** Mark Cavendish

**** Wout Van Aert

*** Jasper Philipsen, Nacer Bouhanni

** Peter Sagan, Cees Bol

* Mads Pedersen, Sonny Colbrelli, Michael Matthews, Christophe Laporte

Se hele etapen LIVE på TV 2 PLAY​

Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

En på papiret blød dag til at få gang i benene efter hviledagen.

Nøglepunktet

Det er en etape, der burde blive en massespurt, og derfor er de sidste fem km essentielle for et godt resultat.

Hvis jeg var sportsdirektør…

For Intermarché - Wanty Gobert, ville jeg sige til min rytter, der rammer udbruddet, at de skal køre roligt hen til bunden af den ukategoriserede stigning med 40 km igen. Efter den falder det nemlig svagt i et langt stykke, og derfor er der en mulighed for at snyde feltet. Den er spinkel, men miraklernes tid er ikke forbi.

Betydning for klassement

Den er sandsynligvis yderst minimal, og med den store dag i vente i morgen tror jeg, at klassementsrytterne er ganske tilfredse med det.

Ruten

Den tidligere vinter-OL by Albertville danner ramme om starten på 10. etape, og så skulle man jo forvente, at der var bjerge på programmet. Men feltet skal den modsatte vej, så det er au revoir til Alperne og bonjour til Rhone-dalen.

Der er lidt bakker på ruten blandt andet en kategori 4-stigning på starten af etapen, men for det meste er det helt fladt.

Dermed er det sprinterne og deres hold, der skal i aktion i dag efter et par hårde etaper, hvor de har brugt tiden i gruppettoen. Derfor regner jeg også morgenudbruddets chancer som yderste minimale.

Rhone-dalen er et sted, hvor man skal holde øjne og ører åbne for sidevinden, der ofte har spillet en rolle på Tour de France-etaper netop her. Den har dog også ofte ikke været der, og derfor forventer jeg en massespurt.

I forhold til den første uges spurter har rytterne nu Alperne i benene, og trætheden er begyndt at indfinde sig hviledagen til trods. Der kan være en leadout-mand, der har været væltet eller er lidt småsyg. Dermed kan magtbalancen sprinterne imellem være tippet i den ene eller anden retning.