Tour de France

Cavendish kritiserer rivalhold

Team BikeExchange og andre rivaliserende hold har endnu ikke fundet opskriften på at slå Mark Cavendish.

Mark Cavendish virker urørlig, når etaperne i årets Tour de France skal afgøres i en massespurt.

Tirsdag vandt han for tredje gang, og det var ikke kun med hjælp fra sit eget hold, Deceuninck - Quick-Step.

Briten er overbevist om, at også de rivaliserende hold hjalp ham med at komme først over stregen. Cavendish stikker specifikt til Team BikeExchange, der på en kort stigning inden mål forgæves satte et angreb ind på stjernesprinteren.

- De prøvede at sætte mig, men jeg havde hele holdet, der fik mig over. Jeg skulle bare over den stigning, og så vidste jeg, at jeg ville være sikker på spurten.

- Det er bedre at koncentrere sig om at vinde i stedet for at prøve at få andre til at tabe. Men de har gjort sådan i mange år, siger Mark Cavendish til Cyclingnews.

Deceuninck - Quick-Step, der i år gør comeback i Tour de France efter tre års fravær, anerkender, at de rivaliserende hold må finde på noget, hvis de skal have elimineret den formstærke brite.

"De brændte deres kort"

Men Team BikeExchange endte ifølge Cavendish med at eliminere sig selv inden spurten i Valence, hvor de skulle forsøge at køre Michael Matthews til et topresultat.

- De er nødt til at gøre noget. Det er jo cykelløb, men jeg føler, at de brændte deres kort ved at gøre det. Michael havde kun én rytter til at hjælpe i finalen, hvor han kunne have haft et helt hold, som vi havde, siger 36-årige Cavendish.

Mens Cavendish igen krydsede målstregen først efter en perfekt holdindsats, måtte Michael Matthews stille sig tilfreds med en femteplads.

Pointtrøjen sidder også ganske komfortabelt på Cavendish, der fører med 59 point ned til sin australske rival.