Tour de France

Nu er Vingegaard nummer tre: - Vildt at sætte ham på den måde

Jonas Vingegaard er overrasket over, at han satte samtlige favoritter til vægs på det mytiske bjerg Mont Ventoux.

Tour de France har fået en ny mand i top-3, og han kommer fra Danmark.

Da favoritfeltet for anden gang på dagens 11. etape skulle op ad Mont Ventoux, angreb Vingegaard, og kun løbets førende rytter, den forsvarende Tour-vinder Tadej Pogacar, kunne følge med. Det kunne han bare ikke ret længe, for også han måtte slippe Vingegaards hjul.

Selvom danskeren blev hentet på nedkørslen af Pogacar og klassementsrivalerne Rigoberto Urán og Richard Carapaz, kørte han sig alligevel op på tredjepladsen i klassementet.

- Jeg kunne mærke, at de andre led. Jeg syntes ikke rigtig, de virkede så godt kørende, og så tænkte jeg bare at give den et skud, og så gjorde jeg mit bedste. Det var så nok til at sætte dem alle sammen. Det var så dejligt, siger Vingegaard til TV 2 SPORT.

- Det er da sindssygt fedt, må jeg indrømme. Det havde jeg godt nok ikke forventet. Jeg synes, det er vildt at sætte Pogacar på den måde, det synes jeg.

'Potentiel Tour de France-vinder'

Selvom han altså siden blev hentet af rivalerne, blev de store ord taget i brug i TV 2 SPORT's kommentatorboks.

- Ligegyldigt hvordan det her Tour de France ender, så er han en potentiel Tour de France-vinder. Når han kan køre fra den i særklasse bedste i feltet, så bliver jeg nødt til at sige det, sagde cykelekspert Rolf Sørensen og blev bakket op af Chris Anker Sørensen:

- Han har hele pakken. Han kan køre enkeltstart, og nu sætter han de bedste opad.

På Tourens første enkeltstart blev Vingegaard nummer tre.

I klassementet er han 14 sekunder fra Rigoberto Urán på andenpladsen, men der er 5 minutter og 12 sekunder op til Tadej Pogacar i den gule førertrøje.

- Det er jo kun min anden Grand Tour, så det kan jo være, jeg går helt ned i tredje uge. Det ved jeg ikke. Jeg tager det dag for dag i hvert fald, siger Vingegaard.

Holdkammeraten Wout van Aert vandt 11. etape efter et imponerende soloridt.