Tour de France

Stor triumf efter Sagans farvel til Touren

Tyske Nils Politt vandt 12. etape i Tour de France på dagen, hvor holdkammeraten Peter Sagan forlod løbet.

Top-3 på etapen

  1. Nils Politt (BORA)
  2. Imanol Erviti (Movistar) +0'31
  3. Harry Sweeny (Lotto Soudal) +0'31

Klassementet

  1. Tadej Pogacar
  2. Rigoberto Urán +5'18
  3. Jonas Vingegaard +5'32

​Trøjerne efter etapen

  • Gul: Tadej Pogacar
  • Prikker: Nairo Quintana
  • Grøn: Mark Cavendish
  • Hvid: Tadej Pogacar

Se alle resultater her: Etapen / klassementet

Dagens danskere

Etapen blev åbnet med sidevind, hvor feltet sprængtes i atomer. Jonas Vingegaard, der er nummer tre i klassementet, var på intet tidspunkt i problemer. UAE tog kontrollen i feltet for Tadej Pogacar i den gule førertrøje, og i det arbejde sad Mikkel Bjerg forrest i feltet undervejs.

Ingen danskere kom med i dagens afgørende udbrud.

Sådan forløb etapen /ritzau/

Efter en lang dag i udbrud kørte Nils Politt (Bora) sig til en flot sejr på 12. etape i Tour de France.

På de sidste 50 kilometer var den 27-årige tysker den mest aktive blandt de 13 ryttere, der havde fået lov at tage på togt, og helt fortjent kørte han alene over stregen i Nîmes.

Harry Sweeny (Lotto Soudal) og Imanol Erviti (Movistar) forsøgte sammen at indhente Politt på de sidste 12 kilometer, men det tyske wattmonster åd sig selv og havde blikket stift rettet mod målstregen.

På den måde udbyggede han stille og roligt sit forspring og henviste Erviti og Sweeny til henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Det er tyskerens kun anden sejr i karrieren. Han har tidligere vundet en etape i Tyskland Rundt. Han har desuden kørt sig ind på andenpladsen i forårsklassikeren Paris-Roubaix.

Det helt store spørgsmål forud for etapen var, om Quick-Step ville genoptage rekordjagten. Efter tre sejre i år kan Mark Cavendish med én sejr mere tangere Eddy Merckx’ rekord på 34 etapesejre i Tour de France.

Det spørgsmål blev lynhurtigt besvaret, og svaret var nej. Efter lidt ballade i sidevinden på de første kilometer slap 13 ryttere af sted i udbrud. Quick-Step havde Julian Alaphilippe med og dermed en undskyldning for ikke at føre i feltet.

Det var svært, men rytterne fik alligevel dannet et udbrud, der var stort nok til at køre i sidevinden. Video: TV 2 SPORT

Udbryderne fik lov at bygge et forspring på over ti minutter, og det stod hurtigt klart, at etapevinderen skulle findes blandt de 13 forreste, som arbejdede godt sammen, indtil der var 50 kilometer tilbage.

Nils Politt var første mand til at bryde stilstanden, og derefter angreb rytterne på skift, indtil Politt slap fra de andre sammen med Imanol Erviti, Stefan Küng (FDJ) og Harry Sweeny.

Inden målstregen blev Stefan Küng skilt fra frontgruppen, og med knap 12 kilometer igen stak Nils Politt af fra de Erviti og Sweeny.

Duoen gjorde alt for at indhente tyskeren, som trådte alt, hvad han havde lært og kørte jublende over målstregen.

Feltet kom i mål knap 16 minutter senere.