Hylder Mørkøv, selvom det 'næsten er blasfemisk' i dag

Michael Mørkøv blev nummer to på Tourens 13. etape, der endte med en Mark Cavendish-sejr efter massespurt.

Det er ikke for sjov, han tit bliver hyldet som verdens bedste leadout-mand.

Michael Mørkøv leverer gang på gang, og det er næsten ligegyldigt, hvem han skal aflevere i en spurt, for de skal nok vinde.

Det er næsten blasfemisk at tale om andre end Cavendish lige nu

Morten Bennekou om Michael Mørkøv

Fredag var danskeren så godt kørende, at han endte med at blive nummer to på etapen. Kun overgået af Mark Cavendish og lige efter planen. Det fortæller Michael Mørkøv til TV 2 SPORT efter etapen:

- Jeg tog nogle point fra de andre konkurrenter til den grønne trøje. Jeg var sikker på, at Cavendish var med mig. Men det blev lidt kaotisk, og jeg synes, at Davide Ballerini gik en anelse for tidligt, så jeg blev nødt til at improvisere og prøve at lokke en DSM-mand igennem. Garcia Cortina åbnede tidligt, og så kunne jeg gå ind i slipstrømmen på ham. Og derfra vidste jeg godt, vi ville få kørt den hjem.

- 50 meter før stregen er jeg jo forrest, så selvfølgelig kører jeg til stregen. Jeg havde en klar fornemmelse af, at han ville komme bagfra. Og ligesom i de indlagte spurter, så tager jeg point fra de andre, hvis det er muligt. Nu sidder den grønne trøje jo endnu mere sikkert på ham, siger Mørkøv til TV 2 SPORT.

Og det har han i den grad ret i. Mørkøv stjal 10 point fra Jasper Philipsen, hvilket betyder, at Cavendish nu fører kampen om den grønne pointtrøje med mere end 100 point ned til andenpladsen.

'Blasfemisk at tale om Mørkøv'

At Mørkøv leverede endnu et toppræstation får TV 2 SPORTs cykelekspert under Tour de France til at spærre øjnene op igen, igen.

- Det her siger utrolig meget om Michael Mørkøv. Det er næsten blasfemisk at tale om andre end Cavendish lige nu, men vi bliver nødt til at sige, at Mørkøv suverænt er den bedste leadout-mand i verden.

- Han er i stand til at improvisere til højre og venstre, og uanset hvad der næsten sker på den sidste kilometer, så ender han med at aflevere Cavendish rigtigt, siger Morten Bennekou, der til dagligt arbejder som elitechef i DCU.

Jeg havde krise undervejs

Michael Mørkøv

Mørkøv har faktisk i sin rolle som hjælper hentet hele 95 spurtpoint, hvilket placerer ham som nummer ni i kampen om den grønne sprintertrøje.

Mørkøv havde krise undervejs

På fredagens 13. etape havde danskeren store problemer undervejs, hvorfor Mørkøv blot er endnu mere stolt over den vilde præstation.

- Det var en rigtig, rigtig hård etape. Jeg synes, det er sindssygt fortjent, at vi vinder i dag. Vi prøvede at animere hele starten af etapen, og vi fik også lukket nogle angreb ned. Der er sidevind, og Mark (Cavendish, red.) knækker sadlen. Vi kørte en fantastisk etape, og vi havde fortjent den her sejr.

- Der var mange tidspunkter, hvor jeg var nervøs i dag. Det var på ingen måde under kontrol på noget tidspunkt. Det var også en utrolig lang og varm etape. Jeg havde krise undervejs, og det var der også flere af de andre, der havde i form af væske og energi. Så det er utroligt, vi kunne vinde i dag, siger Mørkøv til TV 2 SPORT.

Sejren var Cavendishs fjerde sejr i årets Tour.

Julian Alaphilippe vandt 1. etape, hvilket bringer Deceuninck - Quick Step op på imponerende 5 etapesejre i løbet af de første 13 etaper.