Tour de France

Pogacar ændrer taktik efter Vingegaards angreb

Tadej Pogacar viste for første gang svaghedstegn, da Jonas Vingegaard kørte fra ham på Mont Ventoux.

Se alle Tour-etaper uden afbrydelse på TV 2 PLAY

Han har angrebet flere gange og sat rivalerne til vægs i en sådan grad, at de fleste ser ham som urørlig og sikker Tour de France-vinder.

Men på onsdagens etape, hvor feltet skulle to gange over Mont Ventoux, blev Tadej Poagacar ikke alene udfordret, men også sat af danske Jonas Vingegaard.

Selvom Vingegaard blev halet ind på nedkørslen, og Pogacar stadig har mere end fem minutter ned til de nærmeste forfølgere - blandt dem Vingegaard - får 11. etape betydning for de kommende etaper.

- Det er bedre at køre defensivt. Onsdag så vi, at der var mange stærke ryttere, og alt kan ske, hvis der kommer en virkelig varm dag i Pyrenæerne, siger Pogacar.

15., 16. og 17. etape byder på hårde prøvelser i Pyrenæerne.

- Jeg kan også lide. Afstanden ned til andenpladsen er stor nok, så jeg bekymrer mig ikke alt for meget. Men man ved aldrig.

Den forsvarende Tour de France-vinder har 5 minutter og 18 sekunder ned til colombianske Rigoberto Urán, men der er yderligere 14 sekunder ned til Jonas Vingegaard på tredjepladsen.

Selvom det primære mål er at forsvare sit forspring til Paris, afviser han ikke at gøre som i første uge af Touren.

- Hvis jeg har det godt, kører jeg altid det bedste, jeg kan, og jeg giver aldrig op. Hvis jeg ser en mulighed, griber jeg den, siger han ifølge Cyclingnews.

Selvom afstanden formentlig er for stor til, at Vingegaard kan vinde Touren, har hans præstation på Mont Ventoux medført store roser.

- Der er ikke noget, der er afgjort, før den fede dame synger. Det siger man jo. Det, vi er vidne til, er historie. Det er jo fantastisk. Vi har snakket om Vingegaard, siden Touren startede. Nu er det virkelig gennembruddet. Det er så smukt, sagde Bjarne Riis i Tour-studiet efter 11. etape.

Før Pyrenæerne venter en flad etape fredag og en meget kuperet etape lørdag, hvor feltet rammer udkanten af den frygtede bjergkæde.