Sprinter raser mod Touren, efter hele holdet styrtede

Grus på en nedkørsel får den hollandske sprinter Cees Bol til at kritisere Tour de France-arrangørerne.

Tre ryttere måtte udgå, og langt flere pådrog sig større eller mindre skader på 13. etape.

Omkring 60 kilometer fra målstregen skete der et voldsomt massestyrt på en nedkørsel, hvor flere ryttere endda gled ned ad skrænten.

Selvom Team DSM ikke mistede nogen ryttere, røg alle seks tilbageværende ryttere i asfalten - eller ned ad skrænten.

- Vi kørte med høj fart på nedkørslen, og ud af det blå var vejen fuld af grus, siger DSM-sprinteren Cees Bol til nu.nl.

- Rytterne kunne intet gøre, men det kunne arrangørerne. Det her er verdens største sportsbegivenhed, og ingen kører foran feltet og advarer os. Man skal ikke være et geni for at forudse, at der ville ske ulykker der.

Danskere røg ned

Bols danske holdkammerater Casper Pedersen og Søren Kragh Andersen var således også involveret i styrtet.

De blev begge hjulpet op fra skrænten, og alle DSM-ryttere kom tilbage på cyklen og hele vejen til mål. Begge danskere var hårdt forslået og blev sendt til lægetjek.

- Vi kommer bagfra og prøver at bremse, men det er svært, når der er grus på vejen. Det er lidt som at køre på glatbane i en bil. Man kan ikke ændre retning på cyklen eller gøre noget. Vi røg bare ud over kanten. Heldigvis var der buskads, men det kunne være gået meget galt, siger Casper Pedersen til TV 2 SPORT.

Alle ryttere fra DSM var involveret i massestyrtet på 13. etape. Her kan du komme helt tæt på og se, hvordan holdets mekaniker hjalp. Video: Bo Bentsen

Han og Søren Kragh Andersen slap med skrammer og slag.

Ifølge nu.nl blev der ti sekunder inden massestyrtet meddelt over løbsradioen, at der var grus på vejen.

- Men rytterne hører det ikke. Det er kun sportsdirektørerne. Det var allerede for sent for os, siger Bol.

Han fik kørt sig tilbage i feltet, men havde brugt for mange kræfter til at gøre sig gældende i spurten, hvor han blev nummer 19.

Roger Kluge fra Lotto Soudal samt BikeExchange-rytterne Simon Yates og Lucas Hamilton kunne ikke fortsætte i Tour de France efter styrtet.