Vingegaard hylder "helt perfekt" hjælp

Jonas Vingegaard kom sikkert igennem en hektisk 13. etape i Tour de France.

Touren går nu ind i nogle meget interessante og afgørende dage, hvor det gælder fem etaper i træk med masser stigninger og de frygtede Pyrenæere.

13. etape var lang og varm, og så var der et stort massestyrt i feltet 60 kilometer fra mål.

En hård prøvelse, hvor Vingegaard dog slap uden om det værste.

- Det var godt nok en lang og stressfyldt dag. Det gik okay, og jeg tabte ikke tid, så det er fint. Jeg ved ikke, om feltet splittede. Det var jeg lidt for koncentreret til at se efter, siger Vingegaard til TV 2 SPORT.

- De (holdkammeraterne, red.) passede rigtig godt på mig i dag. Jeg var nærmest aldrig ude i vinden, så det var helt perfekt.

Dermed går Jumbo-Visma-rytteren ind til bjergene på tredjepladsen i klassementet, hvor han har 5 minutter og 32 sekunder op til Tadej Pogacar på førstepladsen, 14 sekunder til nummer to, Rigoberto Urán, mens der bag ham er fire ryttere inden for et minut.

Der var endda så meget overskud på 13. etape, at holdet gav muligheden for etapesejr et skud, men det blev kun til en 15.-plads for Wout van Aert.

- Vi prøvede at køre spurten for Wout til sidst, men han nåede vist ikke helt frem. Det er lidt ærgerligt, siger Vingegaard.

Den 24-årige dansker blev Jumbo-Vismas klassementshåb, da Primoz Roglic på grund af efterveer fra styrt måtte udgå.

Lørdag er der flere kategoriserede stigninger på programmet, mens de store bjergetaper i Pyrenæerne venter de efterfølgende dage.