Tour de France

Danskere blæser til angreb - har udset sig dagens etape

Både Magnus Cort og Michael Valgren giver udtryk for, at de gerne vil være en del af udbruddet på lørdagens Tour-etape.

Fem kategoriserede stigninger. Op og ned hele dagen. Stigningsprocenter på 12. En "selvmordsmission" for et sprinterhold at kontrollere etapen, som TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen betegner det.

Tourens 14. etape skriger langt væk af en udbrudsetape, og det kalder i den grad på danskerne.

Stjerner som Alejandro Valverde, Julian Alaphilippe og Matej Mohoric er naturligvis selvskrevet i favoritfeltet, men det udelukker ikke en håndfuld danskeres muligheder.

Chris Anker har Magnus Cort, Kasper Asgreen og Michael Valgren blandt favoritterne i sin etapeoptakt, og selv er de to blonde EF-ryttere da også optimistiske forud for lørdagens kuperede etape.

- Det er det, vi går efter (etapesejren, red.). Vi skal spare os så meget som muligt fredag, for vi tror helt sikkert på, det bliver en udbryderetape lørdag. Det bliver en lang og varm dag, men det forbliver forhåbentligt en god danskerdag, sagde Michael Valgren til TV 2 SPORT inden fredagens flade etape.

Se alle etaper uden afbrydelse på TV 2 PLAY

Hans danske holdkammerat Magnus Cort er hos bookmakerne én af de største favoritter, og han har da også længe haft et stort kryds i kalenderen ud for denne etape.

- Det er en etape, jeg har udset mig. Jeg har fået frie tøjler. Jeg håber på, at mig og Valgren kommer afsted sammen. Det kunne være sjovt, siger Magnus Cort til TV 2 SPORT.

Cort har kørt etapen som forberedelse

14. etape starter i den franske by Carcassonne, hvor Magnus Cort tilbage i 2018 vandt en Tour de France-etape.

Derfor kender Cort terrænet godt, hvilket får hans danske kollega fra Team DSM Casper Pedersen til at have store forventninger på Corts vegne.

- Cort og jeg har kørt den her etape sammen tidligere på året som forberedelse. Så Cort kender den også rigtig godt. Det er en hård etape, for den er meget kuperet. Det virker umiddelbart som en udbryderetape, medmindre der er et klassementshold, der virkelig gerne vil vinde en etape. Men jeg tror, det bliver et udbrud, der tager sejren.

- Cort ser stærk ud, og han har vist, han godt kan klatre. Så jeg tror godt, han kan køre med om sejren, hvis han sniger sig med i udbruddet, siger Casper Pedersen i Aftentouren fredag aften.

Minder om den etape, Cort vandt i 2018

Den tese står den stærke DSM-dansker ikke alene med.

TV 2 SPORTs cykelekspert under Tour de France Lars Bak ser også gode muligheder for Magnus Cort. Han peger dog også på Corts danske teamkollega.

- Den minder om den etape, Magnus Cort vandt i 2018. Det er en etape, der er for hård for sprinterne, og det er en etape, hvor klassementsrytterne ikke rigtig kan bruge den, da den ikke er hård nok.

- Så det bliver et udbrud, og jeg tror, det bliver en 10-15 mand, der kører afsted. Så det kunne jo være dejligt, hvis Valgren og Cort kom i udbrud sammen. Det er en god etape for dem, lyder vurderingen fra den tidligere cykelrytter.

Og hvis vi lige vender tilbage til Casper Pedersen, så er det ikke på forhånd udelukket, at han ikke kan komme i fokus lørdag.

Casper Pedersen vil se udbruddet an

Han er klar, hvis det hele går op i en højere enhed.

- Det skal være den rigtige gruppesammensætning, før det giver mening for mig at komme med. Jeg kan godt klatre nogenlunde i forhold til de andre sprintere eller leadout-folk, men hvis jeg kommer i udbrud med ti klatrere, giver det ikke mening for mig at køre med.

Lørdagens etape bliver den første af fem, hvor Pyrenæerne skal vise sig fra sin modbydelige side.

14. etape smager dog kun lige på udkanten af den berygtede bjergkæde, mens de efterfølgende fire etaper i den grad har potentiale til at vende op og ned på hele klassementet.