Tour de France

Etapevinder bluffede sit eget hold, siger overrasket dansker

Ifølge Mads Pedersen holdt Bauke Mollema sig i baggrunden, da der før 14. etape skulle lægges en taktik.

Da TV 2 SPORT mødte danske Mads Pedersen forud for lørdagens 14. etape Tour de France, var planen nogenlunde klar.

Trek-Segafredo-danskeren skulle ikke udrette noget stort. Det var i stedet planen, at holdkammeraterne Jasper Stuyven og Toms Skujins ville jagte udbruddet.

En håndfuld timer senere kunne deres hollandske holdkammerat Bauke Mollema slippe styret og række armene i vejret som vinder af 14. etape

- Det er uden pis: Som jeg sagde til jer i morges, så var det altså Jasper eller Toms, der rakte hånden op. Bauke ville selvfølgelig være sådan lidt klar, men han vidste ikke helt. Han plejer bare at sidde der i bussen og sige: ”Aaarh, uuuh. Det er ikke lige min dag, og det går ikke rigtigt opad” og sådan noget, siger Mads Pedersen til TV 2 SPORT.

- Og så alligevel smadrer han alle på den måde. Det er bare Bauke, når det er bedst. Jeg tror ikke, at han vælger specifikke etaper. Nogle gange falder de bare lige til ham, og så kører han.

Sådan var Mads Pedersens opfattelse altså. Det må betyde, at Bauke Mollema har holdt kortene ganske tæt på hånden. Der var nemlig intet tilfældigt over dagens togt.

- Jeg havde markeret denne etape og tjekket ruten på Google Maps. Og jeg havde det godt nok til at klemme et soloridt ud af det, så jeg vidste, jeg havde en rigtig god chance for at holde hele vejen til mål, siger Bauke Mollema til NOS.

Med 40 kilometer til mål stak Mollema af fra udbrydergruppen, og ingen kom derefter i nærheden af ham.

Det er hollænderens anden Tour-etapesejr i karrieren.