Fuglsang fik Vingegaard-henvendelse fra belgisk stjerne

Wout van Aert, der skal passe på Jonas Vingegaard i Tour de France, henvendte sig onsdag til Jakob Fuglsang.

I en årrække har Jakob Fuglsang været Danmarks klassementshåb, når det kommer til store etapeløb.

Men ikke i år. Astana-rytteren proklamerede inden Tour de France, at han ikke vil køre efter et samlet topresultat I stedet har debutanten Jonas Vingegaard overtaget rollen som det danske håb.

24-årige Vingegaard overtog kaptajnrollen på Jumbo-Visma, efter Primoz Roglic havde udspillet sin chance. I skrivende stund er den unge dansker nummer tre i klassementet, og det imponerer Jakob Fuglsang.

- Han har kørt rigtig godt. Det heldige for ham er, at han ikke er gået ind til Touren med presset om at skulle køre klassement.

- Hvis jeg skulle give et råd til ham, skulle det være at tage det roligt, for der er ikke nogen på hans hold, der kan gøre det bedre, så han lever ikke med et kæmpe pres, siger Fuglsang, der også fortæller, at han har haft lejlighed til kort at vende situationen med nordjyden selv.

Jonas Vingegaard har formået at undgå problemer i Tourens første halvdel, og nu hvor Roglic er udgået, har man fra Jumbo-Vismas side besluttet at give sin fulde støtte til danskeren.

Vingegaards hjælper henvendte sig

Det betyder, at den belgiske stjernerytter Wout van Aert har det primære ansvar for at passe på Jonas Vingegaard, og noget kunne tyde på, at han er begejstret for sin unge holdkammerat.

For onsdag fik Fuglsang pludselig en henvendelse fra Van Aert.

- Van Aert kom til mig i går og sagde: "The Danish Dynamite is going strong", siger Jakob Fuglsang med henvisning til det velkendte navn, der internationalt ofte gives til danske hold eller danske atleter, der klarer sig godt i sportens verden.

Vingegaard har i øjeblikket 14 sekunder op til EF Education-NIPPOs Rigoberto Uran, mens der er over 5 minutter op til suveræne Tadej Pogacar fra UAE Emirates på førstepladsen.

Men selvom Vingegaard flere gange har vist, at han kan køre op med de bedste - og endda fra dem - så bliver det svært at få den tilstrækkelige hjælp fra Jumbo-Visma-holdet, der kun har fem ryttere tilbage.

- Han har Van Aert, som vil være rigtig vigtig for ham på de flade etaper, og så har han et par af de andre, som kan hjælpe opad. På den måde er han dækket ind, men de kan formentlig ikke sætte Pogacar under det store pres med holdet, siger Fuglsang.

Jakob Fuglsang har i årets Tour de France forsøgt at jagte en etapesejr flere gange. Indtil videre uden held.