Tour de France

Hollandsk triumf - Vingegaard skubbet ud af top-3

Udbryderen Guillaume Martin kørte sig helt op på andenpladsen i klassementet, mens hollandske Bauke Mollema vandt 14. etape.

Se alle etaper uden afbrydelse på TV 2 PLAY

Top-3 på etapen

  1. Bauke Mollema
  2. Patrick Konrad +1'04
  3. Sergio Higuita +1'04

Klassementet

  1. Tadej Pogacar
  2. Guillaume Martin +4'04
  3. Rigoberto Urán +5'18

​Trøjerne efter etapen

  • Gul: Tadej Pogacar
  • Prikker: Michael Woods
  • Grøn: Mark Cavendish
  • Hvid: Tadej Pogacar

Se alle resultater her: Etapen / klassementet

Dagens danskere

14. etape var udråbt som et mål for flere af de danske ryttere, og der var da også stor aktivitet fra Kasper Asgreen, Magnus Cort og Jakob Fuglsang.

Ingen af dem ramte dog det afgørende udbrud, der endte med at køre om etapesejren.

Tourens nummer ni, Guillaume Martin, ramte udbruddet, og dermed kom Jonas Vingegaards tredjeplads i fare. Martin havde inden etapen knap fire minutter op til danskeren, og franskmanden fik i dén grad kørt sig tilbage i klassementet og helt op på andenpladsen. Vingegaard er nu nummer fire. Han kom sikkert i mål sammen med favoritfeltet.

Sådan forløb etapen /ritzau/

Det har været småt med nævneværdige resultater for Trek i dette års Tour de France, men lørdag fik holdet noget at juble over.

Her vandt Bauke Mollema nemlig løbets 14. etape, der bød på flere stigninger. Hollænderen stak af fra en udbrydergruppe med cirka 40 kilometer tilbage og kørte solo i mål.

Det er Mollemas anden Tour-etapesejr i karrieren. I 2017 vandt han 15. etape, der havde en lignende profil.

- Det er virkelig dejligt. Det er fantastisk at vinde en etape igen, og jeg er meget glad. Det var en meget svær dag, og der gik nærmest 80-90 kilometer, før udbruddet endelig kom afsted, siger Mollema i vinderinterviewet.

- Holdet gjorde det fantastisk. Vi missede ingenting i starten og var hele tiden forrest med fem ryttere. Det var en god gruppe i udbruddet, men vi arbejdede ikke så godt sammen.

Dagens etape var spået til at blive en udbrudsetape, og ganske rigtigt blev det udbryderen Bauke Mollema, der løb med sejren. Video: TV 2 SPORT

Fransk profil tilbage i topstriden

I udbrydergruppen, som Bauke Mollema kørte fra, sad blandt andre Guillaume Martin. Cofidis-rytteren lå inden etapen nummer ni i klassementet, men lykkedes med at distancere klassementstoppen nok til at hoppe op på løbets andenplads.

Dermed ryger Jonas Vingegaard i hvert fald for en stund ud af top-3. Danskeren, der lørdag hele tiden holdte sig nær Tadej Pogacar i den gule førertrøje og Rigoberto Urán, er nu nummer fire.

Det får Vingegaard dog rig mulighed for at ændre på søndag, hvor der venter flere store bjerge.

Tadej Pogacar fører fortsat løbet komfortabelt - nu med omkring fire minutter ned til Guillaume Martin. Rigoberto Urán har lidt over fem minutter op til sloveneren på førstepladsen.

Utallige angreb i starten

De første timer af etapen blev én lang hektisk omgang forfølgelsesløb. Først cirka 80 kilometer inde på etapen lykkedes det Mattia Cattaneo (Quick-Step) og Wout Poels (Bahrain Victorious) at slippe væk.

De to fik slået et godt hul med selskab af Michael Woods. Efter nye angreb voksede frontgruppen stødt. Guillaume Martin var blandt andre kommet op. Det var Bauke Mollema også.

Han stak af på vej ned ad dagens næstsidste kategoriserede stigning og fik hurtigt skabt et hul til de øvrige udbrydere. Ved foden af dagens sidste stigning - med omkring 20 kilometer til mål - var Mollema cirka halvandet minut foran de andre udbrydere.

Gruppen havde samtidig kørt sig så langt foran feltet, at Guillaume Martin havde udsigt til at hoppe op i klassementets top-3, hvis forspringet holdt.

Mollema rundede toppen med et minut ned til de næste, og så lugtede det for alvor af en hollandsk triumf. Trek-rytteren skulle nu bare køre nedad til målet i Quillan.

Det gjorde han uden problemer og vandt. Guillaume Martin fik også holdt sig langt nok foran klassementstoppen til at tage et solidt spring op i det samlede regnskab.