Pogacar jubler over rivalernes 'dumme' beslutning

Tadej Pogacar frygter stadig sine nærmeste konkurrenter, selvom han har et suverænt forspring.

Toppen af klassementet fik lørdag et ekstra medlem.

Franske Guillaume Martin formåede at komme med i dagens udbrud, selvom Cofidis-rytteren ikke vandt etapen, kan han glæde sig over at have kørt sig op på en samlet andenplads.

Men det er ikke noget, der skaber panik hos løbets førende rytter, Tadej Pogacar. Sloveneren har fortsat et forspring på mere end fire minutter til sin nærmeste forfølger.

- Jeg var ikke rigtig bekymret for Guillaume Martin. Vi vidste, at vi ikke kunne give ham for meget tid, for han er superstærk, men fire minutter er stadig et godt forspring fra mig til ham.

Faktisk ser UAE Emirates-stjernen Martins indhug i klassementet som en fordel.

- Nu er det andre hold, der skal ud og jagte ham, og det bliver meget brugbart i de kommende dage. Jeg tror, vi er et bedre sted nu, end vi var før etapen, siger Tadej Pogacar ifølge Cyclingnews.

"Det er sindssygt dumt," siger dansker

Mens den forsvarende Tour-vinder har fire minutter til Martin, har han mere end fem minutter ned til EF Education-NIPPOs Rigoberto Uran og danske Jonas Vingegaard fra Jumbo-Visma på tredje og fjerdepladsen.

Umiddelbart efter lørdagens etape, der blev vundet af Trek-Segafredos Bauke Mollema, rettede Pogacars danske holdkammerat Mikkel Bjerg en skarp kritik mod de rivaliserende mandskaber.

- Det er sindssygt dumt, at ingen tager ansvar til sidst. Jeg er uforstående over for det, men for os var det en rigtig god dag.

- Vi sad godt og snakkede om, at der nok kom nogen og hjalp. Men de er åbenbart ligeglade. Ellers tror jeg måske, at de tænker: "Ham slår vi, når vi kommer op i de helt store bjerge, så ham gider vi ikke bruge kræfter på", sagde den danske Tour-debutant.

Bjerg mener, at de øvrige hold har dummet sig, når de ikke tog ansvar for at forhindre, at en stærk bjergrytter som Martin ville tage et stort spring i klassementet.

Vingegaard pressede Pogacar

Selvom Tadej Pogacar er ved godt mod inden de kommende dage i bjergene, føler han sig langt fra sikker på, at han vil vinde Tour de France for andet år i træk.

Det skyldes blandt andet, at han i onsdags blev sat under pres på Mont Ventoux af den danske debutant Jonas Vingegaard.

- Vi så på Mont Ventoux, at Vingegaard er superstærk, men jeg tror, at alle i top-10 i klassementet er ret farlige.

- Fem til otte minutter er ikke svært at hente, hvis jeg får en dårlig dag, eller de kommer afsted i udbrud, så jeg mener, at de er farlige. Vi er nødt til at holde øje med dem, siger Tadej Pogacar.

Søndagens etape byder på i alt fire stigninger, hvor tre af dem er i kategori 1.