Tour de France

Søren Kragh udgår af Tour de France

Tour de France fortsætter uden Søren Kragh Andersen, der ikke stiller til start på 14. etape på grund af tegn på en hjernerystelse.

Årets Tour de France er slut for Søren Kragh Andersen.

Lørdag formiddag oplyser danskerens hold, Team DSM, i en pressemeddelelse, at han forlader verdens største cykelløb før starten på 14. etape lørdag.

- Jeg er virkelig skuffet og ønsker ikke at forlade Tour de France. I mit hjerte ved jeg, at holdets lægers beslutning kun kan være den rigtige.

- Jeg håber, at dette er det sidste uheld for gutterne i løbet, og jeg ønsker dem alt det bedste i den sidste uge, siger Søren Kragh Andersen i pressemeddelelsen.

Styrtede ned ad skrænt på 13. etape

Kragh Andersen var en af de mange ryttere, der var involveret i styrtet med 62 kilometer tilbage af 13. etape fredag. Her røg den 26-årige fynbo af vejen med omkring 65 kilometer i timen og langt ned ad en skrænt.

Tv-billederne fra etapen viste efterfølgende Søren Kragh Andersen kom klatrende op ad skrænten som en anden bjergbestiger.

Søren Kragh Andersen fuldførte etapen, men efter at have passeret målstregen i Carcassonne som den næstsidste rytter var han ikke i stand til at stille op til interview, da han var groggy og skulle undersøges af holdets læger.

Skal hvile sig i den kommende tid

I løbet af aftenen og natten til lørdag holdt samme læger et vågent øje med Kragh Andersen.

- Vi nåede hurtigt frem til den konklusion, at han ikke længere er i stand til at konkurrere efter at have vist tegn på en hjernerystelse.

- Søren skal nu hvile sig i en periode, og vi vil fortsætte med at følge hans tilstand, inden vi påtænker en plan for hans tilbagevenden på cyklen, siger Team DSM-læge Camiel Aldershof i pressemeddelelsen.

Søren Kragh Andersen var tæt på at udgå af Tour de France onsdag, hvor feltet skulle over Mont Ventoux to gange.

Danskeren blev sat på første tur op ad 'Det skaldede bjerg', og han sled sig i mål i Malaucéne bare tre sekunder inden for tidsgrænsen.

Kragh Andersen vandt to etaper i Tour de France sidste år.