Tour de France

Udbryder snød Vingegaard og co. – sindssygt dumt, siger dansker

Også Tadej Pogacar er en smule overrasket over de andre klassementsholds dispositioner på lørdagens etape.

Det giver ingen mening, at klassementsholdene inviterede Tourens nummer ni, Guillaume Martin, ind i kampen om podiepladserne, mener den danske UAE-rytter Mikkel Bjerg.

- Det er sindssygt dumt, at ingen tager ansvar til sidst. Jeg er uforstående over for det, men for os var det en rigtig god dag, siger danskeren, der er holdkammerat med løbets førende rytter, Tadej Pogacar.

Efter lørdagens 14. etape er Guillaume Martin nummer to, efter at han hentede over fem minutter på sine konkurrenter i klassementet. Det betyder, at han skubbede danske Jonas Vingegaard væk fra podiet og henviste Rigoberto Uran til en tredjeplads.

Bjerg troede, at de ville få hjælp

Det kunne dog nemt have været undgået. Mikkel Bjerg pointerer, at det bare krævede, at et af klassementsholdene satte en rytter frem på de sidste 20 kilometer.

- Det er dumt at give en så god cykelrytter så mange minutter i klassementet, siger Bjerg til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Vi sad godt og snakkede om, at der nok kom nogen og hjalp. Men de er åbenbart ligeglade. Ellers tror jeg måske, at de tænker: "Ham slår vi, når vi kommer op i de helt store bjerge, så ham gider vi ikke bruge kræfter på", siger Bjerg.

Heller ikke kaptajn Pogacar var helt med på, hvad de konkurrerende hold havde gang i.

Er du overrasket over, at de andre klassementshold ikke var bekymrede over Martin?

- Ja, lidt. Men vi får at se, hvordan de kommer til at gribe tingene an de næste dage, siger Pogacar til TV 2 SPORT.

Ekspert: De andre fokuserer på UAE

Der kan dog være en mening med det hele, hvis man spørger TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen.

- De andre hold forsøger hele tiden at presse UAE forskellige steder og få dem til at bruge flere kræfter. Det er deres eneste chance.

- Jeg tror, at Martin vil få det svært søndag og på de næste bjergetaper, og så vil han også tabe en to-tre minutter på enkeltstarten, så jeg tror ikke, de ser ham som den store trussel. De vil i stedet forsøge at presse UAE, siger Rolf Sørensen.

Der venter en stor bjergetape søndag, hvor Vingegaard, Carapaz, Uran og de andre stærke bjergryttere får mulighed for at vise, at det ikke var en fejl at give Martin så meget tid i klassementet.

Læs meget mere om etapen her.