Dét siger Vingegaards konkurrenter om stort bjergslag

Tour de France-feltet er nået til Pyrenæerne, og det betyder hårde bjerge de næste fire etaper.

Hvis man godt kan lide at se de bedste klatrere kæmpe mod hinanden om de øverste pladser i store bjerge på den største scene, skal man se med på de næste etaper.

Tour de France-feltet er nemlig nået til Pyrenæerne, og 15. etape er på papiret særdeles udfordrende. Lørdag blev Jonas Vingegaard vippet af podiet, men terrænet gør det i den grad muligt at avancere i toppen af stillingen. Det kræver dog, at han kan følge med – eller distancere – sine konkurrenter.

Nedenfor kan du læse, hvad han og hans konkurrenter siger inden 15. etape.

Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma)

Nummer 4, +5:32

- I dag (lørdag, red.) var en hård og varm dag, og der gik lang tid, før udbruddet fik lov til at køre. Det endte med at gøre dagen ret hård. Vi kom sikkert igennem, og drengene sørgede godt for mig. Jeg er meget glad for det. Dagen var perfekt for os.

- I morgen (søndag, red.) bliver en af de hårdeste etaper i Touren. Jeg håber på en god fornemmelse, og jeg vil gøre mit bedste.

Guillaume Martin (Cofidis)

Nummer 2, +4:04

- Jeg brugte rigtig meget energi. Jeg var tømt, da jeg kom i mål. Jeg vil forsøge at restituere, men jeg tror, jeg taber tid i morgen. Men jeg håber, det ikke bliver for meget, og så må vi se på den anden hviledag (mandag, red.), hvad jeg kan gå efter.

Richard Carapaz (INEOS)

Nummer 5, +5:33

- Det kommer til at handle om højdemeter og varme. Men jeg er vant til højder, så det bliver ikke et problem for mig.

- Disse temperaturer minder meget om det, jeg har kørt i før. Jeg har trænet mange forskellige steder for at forsøge at vænne mig til dem, så min krop ikke får problemer med det.

- Pyrenæerne bør være meget favorable for mine interesser. 15. etape er en af de vigtigste af alle etaper, siger han til Cyclingnews.

Tadej Pogacar (UAE Team Emirates)

Nummer 1, 56:50:21

- Jeg har det supergodt på cyklen. Jeg har nydt ethvert øjeblik af etapen i dag (14. etape, red.).

- Jeg har undersøgt Andorra-etapen, men jeg kender ikke alle vejene udenad. Det bliver helt sikkert svært, men jeg har en god fornemmelse. Jeg vil køre defensivt i morgen (søndag, red.), fordi mit overordnede mål er at forsvare den gule førertrøje. Men hvis en mulighed opstår, kommer jeg til at forsøge at tage den, siger han til Letour.

Enric Mas (Movistar)

Nummer 9, +7:10

- Jeg er overbevist om, at jeg – med de udfordringer, der venter på den sidste del af etapeløbet – kan rykke frem.

- Hvornår skal man angribe? Det kommer an på vores rivalers kørsel, men enten i morgen (søndag, red.) eller i næste uge. I morgen bliver den samlede træthedsfaktor ikke lige så stor som de kommende dage i Pyrenæerne, men alle dage kan være gode, siger han til Esciclismo.

Rigoberto Uran (EF Education)

Nummer 3, +5:18

- Det var en udmattende etape for alle, og vi skal lige hvile, inden endnu en stor etape kommer i morgen (søndag, red.), siger han kortfattet til Semana.

Ben O'Connor (AG2R Citroën)

Nummer 6, +5:58

- Mit mål for Tour de France var at være aggressiv. Jeg vil bare køre hver enkelt stigning så godt, jeg kan, og så må vi se, hvordan det placerer mig i klassementet, siger han til The Sydney Morning Herald.