Her bliver fransk stjerne afsløret i snyd på Mont Ventoux

Arkéa Samsic-rytteren Nacer Bouhanni fik tre bøder på 11. etape. Nu er en video fra Mont Ventoux dukket op, hvor han tydeligvis får for meget hjælp.

Rytterne faldt som fluer på Mont Ventoux-etapen, hvor syv ryttere udgik undervejs, og én (Luke Rowe) missede tidsgrænsen.

Men måske kunne det tal have været højere. Den franske stjernesprinter Nacer Bouhanni kom i mål alene som næstsidste rytter - fire minutter før tidsgrænsen. Efterfølgende fik han tre bøder for at have modtaget hjælp, ligesom han fik 40 sekunders tidsstraf og mistede point i både kampen om bjerg- og pointtrøjen.

Alle i feltet ved, at Bouhanni ikke har den største moral, når det gælder om at gennemføre som en ærlig mand

Casper Pedersen, Team DSM

To af bøderne blev givet for såkaldte 'sticky bottle' (klistret flaske, red.), hvor han hang for længe fast flasken, som blev givet fra holdbilen. Den sidste var for at ligge for længe i læ bag bilen. Spørgsmålet er dog, om løbskommissærerne opdagede alle episoder med Bouhanni.

En ny video er nemlig dukket op fra Mont Ventoux. Her er det tydeligt, hvordan Bouhanni holder fast i en flaske eller lignende fra sin holdbil, mens han bliver trukket op ad 'Det skaldede bjerg'. På billederne ser det umiddelbart ud til, der ikke er løbskommissærer i nærheden.

Mads Pedersen og Bouhanni på samme billede

TV 2 SPORT har forsøgt at få en kommentar fra Arkéa Samsic-holdet, men de er ikke vendt tilbage. Samtidig kørte Nacer Bouhanni direkte forbi pressen før søndagens etape.

To danskere havde til gengæld lyst til at snakke om Bouhanni. Team DSM's Casper Pedersen og Trek - Segafredos Mads Pedersen. Sidstnævnte er nemlig med på et billede fra et andet sted på etapen, hvor Bouhanni også holder fast i sin holdbil.

- Nu er der jo faktisk et billede af mig, hvor han hænger i bilen, og jeg er på højre side af hans bil. Jeg synes, det er dårlig stil. Vi kæmper sgu alle sammen for at komme igennem. Selvfølgelig har vi alle sammen nogle dårlige dage. Men hvis du ikke kan klare det uden at få sticky bottles og hænge i bilen, så skal man blive hjemme, siger Mads Pedersen og tilføjer:

- Det er første gang, jeg har oplevet ham gøre det. Men det er sgu lige meget, hvem det er. Hvis man gør det, så er det dårlig stil.

"Bouhanni har dårlig moral"

Casper Pedersen lægger til gengæld ikke skjul på, at man ikke kan sige dårlig moral i cykelfeltet uden også at nævne Nacer Bouhanni.

- Alle i feltet ved, at Bouhanni ikke har den største moral, når det gælder om at gennemføre som en ærlig mand.

- I går var Cees Bol sat sammen med Bouhanni. Der jokede vi med, at så længe han sad med Bouhanni, skulle han nok komme igennem etapen, for Bouhanni er vanvittigt god til at køre alene, når han først sidder bag feltet, lyder det ironisk fra Casper Pedersen.

Samtidig slår han fast, at det kan være svært for løbskommissærerne at opdage, når ryttere snyder. Selvom de har mange køretøjer, der kan holde øje med rytterne, så bliver feltet ofte splittet i 30 grupper på bjergetaper, og så er det svært at holde øje med alle.

- Men hvis du ikke kan gennemføre bjergetaperne, må du også tage hjem. Det er også det, der er en afvejning af at kunne vinde spurter i en Grand Tour. Du skal være robust nok til at komme igennem.

Hvor går grænsen?

- Ja, hvor går grænsen? Det er relativt begrænset, hvor tit du får en flaske. Så får du lige et skub, når du slipper den. Men hvis du decideret hænger i flasken, så er det ligesom at blive trukket. Så kan du holde frihjul. Det er der, grænsen går. Om du har den ét eller to sekunder, eller om du hænger i den i minutter. Vi diskuterer ikke sekunderne. Det handler om, hvorvidt du hænger fast i flere minutter ved bilen, siger Casper Pedersen.

Ikke første gang for Bouhanni

De mange kamera er ikke ligefrem Nacer Bouhannis bedste ven. Udover han flere gange er kommet i problemer for sin opførsel, fangede et TV-kamera ham også under Vuelta a España i 2015, hvor han netop fik en 'sticky bottle'.

Det kostede efterfølgende en bøde.

Det resulterede i en bøde på 100 schweizerfranc, samtidig med at holdets bil blev sendt bagerst i kortegen på den efterfølgende etape.

Straffen til Bouhani blev givet for at 'underminere cykelsportens image'. Bøden kom i øvrigt dagen efter, at klassementsfavoritten Vincenzo Nibali blev smidt ud af Vueltaen, fordi han tydeligt blev kørt frem af Astanas holdbil, som han havde hægtet sig på.