Tour de France

Etapevinder med hyldest til Vingegaard: - Han er årets rytter

Vingegaards holdkammerat Sepp Kuss tror, at den danske Tour-debutant kan ende på podiet.

Forvirringen var stor, da Jumbo-Visma søndag endte med at have tre mand i udbrud, mens kaptajn Jonas Vingegaard sad tilbage i feltet med kun en enkelt hjælper.

Men alt endte alligevel med at gå op i en højere enhed, da Sepp Kuss formåede at vinde etapen, og Vingegaard kom i mål med favoritterne.

Etapesejren betyder, at amerikanske Kuss nu i højere grad kan fokusere på at hjælpe sin danske holdkammerat, der de seneste uger har imponeret alt og alle.

- Det giver mig endnu mere motivation, for nu har jeg selvtilliden tilbage, og jeg kan også slappe mere af, når jeg har en etapesejr.

- Jeg ser virkelig frem til at hjælpe Jonas, så godt jeg kan, fordi lige nu er han årets rytter på grund af det, han gør, og fordi han har forbedret sig så meget, siger Sepp Kuss til TV 2 SPORT.

Mens Sepp Kuss er i gang med karrierens andet Tour de France, er Jonas Vingegaard i gang med sit første.

Vingegaard har overrasket sig selv

Danskeren var i første omgang udtaget, fordi han skulle hjælpe Primoz Roglic til et samlet topresultat. Men efter styrt på de første etaper måtte sloveneren kaste håndklædet i ringen, og så var det pludselig 24-årige Vingegaard, der var det bedste bud i klassementet for Jumbo-Visma.

Og rollen som kaptajn og klassementsrytter har nordjyden endnu ikke haft problemer med at håndtere. Vingegaard er inden Tourens sidste uge nummer tre, og han har flere gange forsøgt at angribe sine nærmeste rivaler.

Det skete blandt andet på onsdagens etape, hvor han formåede at sætte selveste Tadej Pogacar, der er i løbets gule førertrøje, med 40 sekunder på Mont Ventoux. Og det har overrasket danskeren selv.

- Specielt på Mont Ventoux-etapen havde jeg ikke forventet at have så gode ben. Også fordi det skete i anden uge. Jeg er glad for, hvordan det går.

- Vi tager det dag for dag. Hvis det bliver et podie, bliver det et podie. Hvis det bliver en tiendeplads, bliver det en tiendeplads, siger Jonas Vingegaard.

Tror på podiet

Holdkammeraten Sepp Kuss er sikker på, det ikke bliver en tiendeplads. Faktisk tror han på, at podiet i Paris er en reel mulighed.

- Vi hører i radioen hver dag, at han har det virkelig godt, virkelig stærk. Så det er et tegn på, at han har selvtilliden, og han kan gøre en masse gode ting.

Vingegaard har lige nu et enkelt sekund ned til Richard Carapaz på fjerdepladsen, mens der er 14 sekunder op til Rigoberto Uran på andenpladsen.

Tadej Pogacar fører Tour de France med mere end fem minutter ned til de nærmeste forfølgere.