Tour de France

Medie udpeger Vingegaard som førsteudfordrer til Tour-sejr

Den 24-årige thybo ligger i øjeblikket nummer tre i klassementet. Han er over fem minutter efter Tadej Pogacar.

Jonas Vingegaard har taget turen til cykeltoppen på rekordfart.

I skrivende stund ligger han nummer tre i Tour de France, og på de seneste bjergetaper har han angrebet lystigt. På 11. etape lykkedes det ham sågar at knække Tadej Pogacar, som fører løbet.

Derfor har det anerkendte cykelmedie Velonews også Vingegaard som førsteudfordrer til Tadej Pogacar på nuværende tidspunkt.

- Selvom han sad alene (på 15. etape red.), så Vingegaard mere end komfortabel ud, da han udfordrede Pogacar. Den 24-årige rytter lignede det mest sandsynlige bud på at knække Pogacar med sine angreb på Beixalos-stigningen - det samme gjorde sig gældende på Mont Ventoux, lyder begrundelsen.

Trods flere angreb - også fra andre klassementsfolk - kom den øverste del af klassementet i mål sammen på søndagens 15. etape.

- Pogacar kan gå ned, siger ekspert

Rolf Sørensen var igen imponeret over, hvad han så fra den unge thybo.

- Det var endnu en stor præstation på 15. etape. Han hører til blandt de tre-fire bedste i feltet lige nu, når det går opad, siger han.

En stor dag for Jumbo-Visma var det på 11. etape af Tour de France. Jonas Vingegaard rystede den forsvarende mester, mens van Aert var hurtigst af alle. Video: TV 2 SPORT

Cykeleksperten på TV 2 SPORT mener dog, at meget skal gå den rigtige vej, hvis han skal vippe Pogacar af pinden.

- Han skal teste Pogacar af, som han gjorde søndag og på Mont Ventoux, hvor det lykkedes at ryste ham. Måske kan sloveneren rystes en gang til. Kan han det, kan Vingegaard begynde at nærme sig. Men det er klart, det er vanskeligt at tage fem minutter på Pogacar, vurderer Rolf Sørensen.

Vingegaard på podiet

Til gengæld ser podieudsigterne lyse ud for danske Vingegaard.

- Hvis jeg skulle spille på, om han kommer på podiet i Paris, vil jeg 100 procent sige ja. Han er virkelig velkørende. Man kan have en dårlig dag, men han har en reserve i sin enkeltstart. Min helt klare holdning er, at han ender på podiet i Paris, siger han.

Top 5 inden 16. etape

  1. Tadej Pogacar
  2. Rigoberto Uran +5'18
  3. Jonas Vingegaard +5'32"
  4. Richard Carapaz +5'33"
  5. Ben O'Connor 5'58"