Tour de France

Tour-hold har kun tre ryttere tilbage

Franske Arkéa-Samsic holder fast i store ambitioner trods stort uheld gennem de første to Tour de France-uger.

Efter 15 etaper har hele 38 ryttere sagt farvel til Touren, men intet hold har været ramt af mere uheld end Arkéa-Samsic.

På søndagens etape måtte en skadet og lidende Nacer Bouhanni kaste håndklædet i ringen, og dermed skal der kun brygges kaffe til tre ryttere de kommende dage.

  • Élie Gesbert
  • Nairo Quintana
  • Connor Swift

Ambitionerne er uændret

Alligevel ser sportsdirektør Sébastien Hinault positivt på den sidste uge i verdens største cykelløb.

- Vi har tre ryttere tilbage, men holder fast i vores mål med Nairo, Élie og Connor; at vinde en etape og tage den prikkede bjergtrøje med til Paris. Der er en uge tilbage, og vi sætter mål for alle etaperne, siger Hinault til holdets hjemmeside.

De tre tilbageværende ryttere har til sammen to top-10-placeringer. Gesbert blev nummer syv på 14. etape, mens Quintana søndag fik en sjetteplads.

Her fik colombianeren også samlet nogle point sammen til bjergkonkurrencen, hvor han fortsat er inde i kampen, selvom hans angreb på 15. etapes sidste stigning endte i en mindre nedsmeltning. Han blev sat af de forreste og var aldrig i spil til hverken bjergpoint eller etapesejr.

Bjergkonkurrencen

  1. Wout Poels 74
  2. Michael Woods 66
  3. Wout van Aert 64
  4. Nairo Quintana 64
  5. Bauke Mollema 41

- Jeg kan godt lide Pyrenæerne, og jeg håber, at de gode ben, jeg havde i dag, er de samme til de kommende dage i denne bjergkæde, siger Nairo Quintana.

Mandag kan Quintana og de to tilbageværende holdkammerater hvile benene. Tirsdag gælder det så den første af tre hårde opgaver i Pyrenæerne.