Tour de France

Vingegaards hold gik over stregen, mener Bjarne Riis

Bjarne Riis er ikke imponeret over Jumbo-Visma på Tour de Frances 15. etape. Han mener, at de fejlede, da de lod Jonas Vingegaard sidde alene.

Se alle etaper uden afbrydelse på TV 2 PLAY

Selvom der var smil og glæde i Jumbo-Visma-lejren efter 15. etape af Tour de France, der endte med en etapesejr til Sepp Kuss, er det tid til at kigge indad.

Det mener TV 2 SPORTs cykelekspert Bjarne Riis, som slet ikke er begejstret over det hollandske mandskabs taktik. Undervejs på etapen kørte tre af Jonas Vingegaards fire holdkammerater nemlig i udbrud, hvilket efterlod danskeren alene, så snart det gik opad på Pyrenæeretapen.

- Det er jo fint nok, at de vinder etapen, men jeg synes, de fejler ved at lade Jonas Vingegaard være alene, siger Bjarne Riis.

Selvom Jonas Vingegaard ikke fik brug for sine tre stærke holdkammerater fra udbruddet, ændrer det ifølge den tidligere Tour de France-vinder ikke på det faktum, at Jumbo-Visma efterlod et dårligt aftryk på søndagens etape.

- Jeg synes, de går over stregen. Selvfølgelig er de glade – og det skal de også være – for deres etapesejr. Men med kun fem mand tilbage på holdet sender man ikke tre mand af sted foran. Det gør man simpelthen ikke. Ikke i min verden. Så kan det godt ske, at jeg er for meget klassementsorienteret. Men det er jeg sådan set ligeglad med, for det er det, jeg mener, siger Bjarne Riis.

Holdet lagde ny strategi under etapen

Efter etapen forklarede holdet, at det slet ikke var meningen at sende tre ryttere i udbrud, og at det skete ved et tilfælde.

Da det stod klart, at de havde tre mand med fremme, måtte de tænke hurtigt og lægge en ny plan for at beskytte deres danske klassementshåb.

- Vi talte hele tiden med rytterne om, at en af rytterne måske skulle vente, når Mike Teunissen faldt fra. Da Jonas var alene, bad vi Steven Kruijswijk om at vente, siger holdets sportsdirektør Frans Maassen til TV 2 SPORT.

De ventede for længe, mener Riis

Ifølge Bjarne Riis disponerede de kræfterne forkert ved at lade alle tre ryttere blive i udbruddet så længe.

- De venter for længe. Kruijswijk falder tilbage, men han sidder to minutter ved siden af Vingegaard, og så var han færdig.

- Han skulle jo have sparet lidt på kræfterne, så han kunne føre meget hårdt og aggressivt de første to kilometer op ad den sidste stigning, så han kunne skabe nogle muligheder for Vingegaard, siger Bjarne Riis.

Jumbo-Visma endte med at have en fin dag, hvor Sepp Kuss to etapesejren i Andorra, og Jonas Vingegaard viste tænder mod rivalerne. Video: TV 2 SPORT

Nu handler det om Vingegaard, forventer Riis

Riis håber og forventer, at søndagens etape bliver et vendepunkt, der betyder, at fokus nu ændres markant.

- De får den reddet til hjørne, men jeg synes, de giver et dårligt signal som hold og over for Jonas.

- Forhåbentlig kan vi se en Sepp Kuss gøre det arbejde, der skal til, for at Jonas Vingegaard kan lave angrebet.

Vi får at se, hvordan holdets slagplan for næste bjergslag bliver. Vi skal dog lige vente lidt, for mandag holder Tour de France-feltet sin sidste hviledag.

Efter den går det løs med store etaper i Pyrenæerne.