Tour de France

Cort vil i udbrud – beskriver drømmescenariet

Magnus Cort krydser fingre for, at han ender i et udbrud uden alt for mange bjergryttere.

Selvom 16. etape af Tour de France indeholder svære udfordringer og har en kategori 1-stigning på menuen, slikker danske Magnus Cort sig om munden.

Han er nemlig sulten efter at gøre, som han gjorde i 2018, hvor han vandt en Tour-etape.

- Det er en rigtig spændende etape for mig, siger Magnus Cort til TV 2 SPORT og uddyber:

- Jeg tror, det bliver en udbrudsetape. Vi har stadig alle mand friske, så jeg går ud fra, jeg får grønt lys til at prøve mine muligheder af. Jeg har været godt kørende, når vi kommer hen på etaperne. Jeg har siddet ret godt med, så jeg er rimelig fortrøstningsfuld.

Magnus Cort har tidligere været aktiv i årets Tour de France. Senest på 14. etape, hvor han flere gange forsøgte at komme i udbrud. Han ramte dog ikke momentet, og udbruddet blev først dannet sent på etapen.

Frygter dårlig sammensætning af udbrud

Samme scenarie kan gentage sig tirsdag, og det frygter Cort.

- Jeg kan være bange for, hvis udbruddet ikke kører, inden vi rammer den første kategoriserede stigning. Så tror jeg, det bliver svært for mig.

- Sådan et udbrud vil formentlig være med ryttertyper, jeg ikke bryder mig om at køre finale mod, siger den 28-årige EF Education-rytter.

Håber på nimandsudbrud

Han har allerede kørt etapen igennem inde i hovedet, og drømmescenariet er et udbrud med ikke alt for mange ryttere.

- Jeg håber, jeg rammer udbruddet med ni mand, så vi kan drive derudad, og at der ikke er alt for mange små klatrere, der laver numre på den sidste store stigning. Så jeg er hurtigste mand på målstregen. Det er drømmescenariet.

Magnus Corts bedste etapeplacering i årets Tour er en tredjeplads på 7. etape.

16. etape foregår i Pyrenæerne og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 12.20.