Tour de France

Falsk info fik Vingegaards hold til at angribe

Den gik ikke, men de prøvede. Jumbo-Visma angreb pludselig kort før målstregen, hvor klassementsrytterne ellers kørte stille og roligt.

Når man er drivvåd, træt og har kørt næsten 200 kilometer, skal der ikke meget til, før man mister overblikket.

Det var det, der skete sidst på 16. etape af Tour de France, hvor Jonas Vingegaards Jumbo-Visma-mandskab pludselig skruede gevaldigt op for tempoet lige efter ufarligt Cofidis-fremstød.

Forklaringen bag fremstødet? Falsk info.

- Der var ikke noget overblik og ingen tv-billeder. Så vi håbede, at Carapaz sad i en gruppe bag os. Derfor kørte Sepp Kuss og Wout van Aert med alt, de havde, for at hente tid til Vingegaard, siger Jumbo-Visma-sportsdirektør Merijn Zeeman til TV 2 SPORT.

Rygtet om fjerdepladsen i løbet, Carapaz’, forsvinden spredte sig langsomt i gruppen og ned til Jumbo-Vismas sportsdirektørbil.

- Mike Teunissen (Jumbo-Visma-rytter, red.) sagde, at folk var overraskede. De troede, at Carapaz ikke var i gruppen. På radioen sagde de det også, siger Merijn Zeeman.

Gruppen blev decimeret i takt med det øgede tempo, men missionen med hele fremstødet lykkedes ikke. Carapaz havde nemlig aldrig siddet andre steder end i gruppen med de andre klassementsryttere.

- Han gemte sig selv godt, for han var stadig med i gruppen. Det kunne have været en chance for at tage tid, siger Jumbo-Visma-sportsdirektøren.

Pogacars mandskab var klar

Selvom aktionen ikke var målrettet til at skulle gå ud over løbets førende rytter, Tadej Pogacar, var han og UAE-holdet klar på, at der kunne ske ting og sager på afslutningen, fortæller holdets danske rytter.

Var I parate på det?

- Ja, jeg havde godt sagt til Formolo, at han godt måtte sidde med Tadej på sidste stiging. Så begyndte Cofidis at køre, og så tror jeg bare, at Jumbo kørte videre på den, siger Mikkel Bjerg til TV 2 SPORT.

Ros fra Riis

Selvom det hele endte uden tidsforskelle blandt de bedste, sender Vingegaards mandskabs offensive kørsel alligevel et signal, mener TV 2 SPORTs cykelekspert Bjarne Riis, der roser forsøget.

- Det er helt fint. Det lægger stress på de andre, og det er sådan, det skal være, siger Bjarne Riis.

Det hollandske mandskab kan gå i offensiven igen onsdag, hvor der venter en stor bjergetape i Pyrenæerne.