Tour de France

Mikkel Bjergs højde spiller vigtig rolle for Pogacar

Tour de France-debutanten Mikkel Bjerg har været en stor hjælp for Tadej Pogacar. Især hans højde spiller en rolle.

191 centimeter.

Det er, hvad Mikkel Bjerg måler i højden, og netop dét kan vise sig at få en afgørende betydning for, om Tadej Pogačar genvinder Tour de France.

Sådan lyder det fra TV 2 SPORTs cykelekspert Lars Bak, der selv har kørt så mange år som hjælperytteren, at han har udgivet en bog med netop den titel.

- Noget af det gode ved Mikkel Bjerg er, at han er en høj rytter, så han giver jo rigtig meget læ til sine holdkammerater, siger han.

22-årige Mikkel Bjerg har imponeret i sit første Tour de France, og ifølge Lars Bak har han på samtlige etaper indtil videre været lige nøjagtig til den hjælp, som Tadej Pogačar kunne håbe på - og endda lidt mere til.

Han har især været stærk i det kupererede terræn, men han har blandt andet også været helt i fronten af feltet og sætte tempo på det berygtede Mont Ventoux.

- Det har overrasket mig, hvor udholdende han er. Jeg har været imponeret over ham, siger Lars Bak.

Bjerg er overrasket over niveau på stigninger

Mikkel Bjerg og holdkammeraternes arbejde har hjulpet Tadej Pogačar til en komfortabel føring i det samlede klassement, hvor sloveneren har et forspring på over fem minutter til nummer to.

Danskeren er da også selv tilfreds med sin præstation.

- Jeg synes, at jeg har præsteret på det niveau, der har været brug for. Men fordi bundniveauet er så højt, så er det svært at sidde og køre de helt vilde tal opad. Så egentlig har jeg været overrasket over niveauet på stigningerne, hvor jeg trods alt har kunne være med ret længe, siger Mikkel Bjerg.

Alligevel mener han, at der er plads til forbedring hos holdet, efter at Tadej Pogačar til tider har været isoleret og for første gang i løbet var presset på etapen, hvor de passerede Mont Ventoux.

- Den første dag, hvor det var rigtig varmt - på Mont Ventoux-etapen - der var holdet og os ryttere ikke gode nok til at sige, at vi havde brug for vand og is på de rigtige momenter, siger han.

Det endte ikke med at koste tid for Tadej Pogačar. Samtidig har holdet lært af fejlen, så de nu er bedre rustet til flere varme dage i det franske.

Tour de France fortsætter frem til søndag, hvor rytterne når Paris.