Cykling

Rytter har fuldført sit imponerende Tour-projekt

Inden Tour-feltet tager hul på løbets sidste uge, har Lachlan Morton cyklet Frankrig rundt på egen hånd.

I skyggen af Tour de France har den professionelle cykelrytter Lachlan Morton kørt sit helt eget løb på nøjagtigt samme rute – og mere til.

Tidligt tirsdag morgen kom Morton i mål i Paris, og dermed gennemførte han samtlige Tour de France-etaper plus alle transportkilometerne mellem etaperne på bare 18 dage.

I alt har han cyklet svimlende 5509 kilometer, mens Tour-feltet 'kun' vil have kørt 3414 kilometer, når de kører over målstregen i Paris på søndag.

Det har sandsynligvis krævet både vedholdenhed og de bedste shorts på markedet, men nu er han i mål. Det skriver hans hold, EF Education-NIPPO, på sin hjemmeside.

- I morges klokken 5.30 afsluttede han sin Alt Tour i Paris, hvor han kørte omgangene på Champs-Élysées, mens solen stod op.

Frankrig rundt på 18 dage

  • 5509 kilometer
  • 66.831 højdemeter
  • 220 timer i sadlen
  • Op til 15 timer om dagen
  • I gennemsnit 305 kilometer om dagen

På sin imponerende rundtur i Frankrig har Lachlan Morton samlet penge ind til World Bicycle Relief, der forsøger at forbedre fattiges vilkår ved at dele cykler ud.

I skrivende stund har Morton samlet over tre millioner kroner ind til organisationen.

Morton er ikke den eneste professionelle rytter, der dyrker eventyret på cyklen. Tidligere har danske Rasmus Quaade eksempelvis cyklet til Nordkap.