Tour de France

To danskere får topkarakter inden Tourens sidste uge

TV 2 SPORTs cykelekspert Lars Bak har brugt den anden hviledag i Tour de France på at give de rekordmange danskere karakterer for de to første uger.

Missionerne var mange, da 11 danskere i slutningen af juni rejste til Frankrig for at køre Tour de France.

Aldrig har så mange ryttere med dansk pas været til start, som tilfældet har været i år. Men hvordan er det egentlig gået, nu hvor der kun mangler seks etaper af årets franske rundtur?

Det har TV 2 SPORTs cykelekspert Lars Bak taget et kig på.

- Jeg synes egentlig, at danskerne har kørt godt. Men når vi har 11 danskere til start, der alle har kørt så godt i år, så havde vi jo håbet på en etapesejr. Men de har været synlige på hver dags måde.

- Vi har haft høje forventninger, og der er jo også enkelte ryttere, der har skuffet i større eller mindre grad, siger Lars Bak.

Mens Lars Bak peger på Jakob Fuglsang og Mads Pedersen som ryttere, der endnu ikke har levet op til forventningerne, peger han på Jonas Vingegaard som en, der har gjort det stik modsatte.

Jumbo-Visma-danskeren kører i år sit første Tour de France, og her er han gået fra at være hjælperytter for Primoz Roglic til selv at være holdets kaptajn.

- Vi har jo fået en glædelig overraskelse i Vingegaard. Vi vidste, han skulle have en vigtig hjælperolle, men jeg tror, alle er overrasket over, hvor højt et niveau, han egentlig har. Han er vores kanin, der kom op ad hatten, siger Lars Bak.

Herunder kan du se, hvilke karakterer de danske ryttere har fået af Lars Bak.

Karakterer til de danske Tour-ryttere

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Michael Mørkøv

  Deceuninck - Quick-Step

  Han har kørt nogle fantastiske leadouts, som vi kan se på de fire etapesejre til Mark Cavendish, der også har den grønne trøje. Han var jo også lige ved at vinde en etape selv for nogle dage siden. Han gør sit job til perfektion, som han altid gør. Han er en succes. 

  6
 • Kasper Asgreen

  Deceuninck - Quick-Step

  Han var utroligt stærk til at starte med. Han har kørt nogle fantastiske leadouts, men han får kun 10. Det skyldes, at han har haft en fantastisk sæson, og i Touren har han ikke ramt udbruddet på de rigtige etaper, selvom han har prøvet. Men han har været en rigtig, rigtig vigtig del i sejrene til Cavendish, og så kørte han en god enkeltstart.

  5
 • Magnus Cort

  EF Education-NIPPO

  Han har virkelig opsøgt udbruddene, de dage han kunne. Så sent som i lørdags var han virkelig aktiv, og på Tourens længste etape blev han nummer tre. Han har også haft til opgave at beskytte sin kaptajn, Rigoberto Uran, som han har gjort godt. Jeg synes virkelig, han har kørt flot.

  5
 • Michael Valgren

  EF Education-NIPPO

  Han har gjort et godt job for Uran. Han er stabilt kørende, men jeg synes ikke, at vi har set ham være særlig aktiv i forhold til at jagte udbrud. Jeg havde egentlig forventet mere af ham, men jeg tror, han kommer til at køre et megagodt OL. Hans form er mere stabil, end den har været de sidste to år. Desværre for ham er der desværre ikke mange flere etaper at komme efter, men han kan jo modbevise mig.

  3
 • Søren Kragh Andersen

  Team DSM

  Vi havde nok forventet noget mere af ham, men han var alligevel i to udbrud, og han opsøgte det. Det har været en voldsomt hård Tour. Det er den altid, men i år er den blevet kørt vildt. Det er egentlig noget, der normalt tiltrækker Sørens stil, men det er svært at følge op på de to sejre, han opnåede sidste år.

  Jeg synes, han prøvede og viste, at formen var på vej. Han havde kæmpe problemer på Mont Ventoux, og når man tager hans klasse i betragtning, og det han normalt leverer, så har det ikke været nok. Og så er det ærgerligt, at han er udgået på grund af styrt.

  3
 • Casper Pedersen

  Team DSM

  Man skal se det i lyset af, at hele holdet har underpræsteret i forhold til sidste år, hvor de altid kørte med om sejrene og var megasynlige. Cees Bol (sprinteren, red.) har heller ikke præsteret på det samme niveau, og derfor ser man måske heller ikke Caspers kvaliteter. Han har lidt under, at kollektivet på DSM ikke er stærkt nok.

  2
 • Jonas Vingegaard

  Jumbo-Visma

  Han skal selvfølgelig have topkarakter. Jeg tror ikke, jeg behøver at forklare, hvor godt han har kørt. Han skal selvfølgelig helt op med UG, kryds og slange og Jakob Piil opad. Det er ganske enkelt outstanding.

  6
 • Mads Pedersen

  Trek-Segafredo

  Han har skuffet mig, men det skal også ses i en kontekst af, at han kom dårligt ind i Touren. Han styrtede under Dauphiné, og han havde ondt i hovedet. Her er han også styrtet  to-tre gange og er samtidig forkølet. For et år siden kom han til at køre sig i megagod form, fordi han skulle sidde og hjælpe Richie Porte. Vi så ham lige pludselig være en kæmpe motor i bjergene. Det har vi slet ikke set i år, hvor han hænger efter.

  Jeg forventer stadig, at han kan nå at rette op på det på tredjesidste etape og på Champs-Élysées, men som det er lige nu, er det ikke godt nok. Jeg synes ikke, han har levet op til forventningere, men som sagt skal det ses i lyset af styrt og sygdom.

   

  2
 • Christopher Juul-Jensen

  Team BikeExchange

  Jeg synes virkelig, han har været der for sin kaptajn. Han har været en klippe, som han altid plejer at være. Han kører bedre og bedre under den her Tour, så jeg synes, han har gjort det, man kan forvente. Han har også været tæt på at komme med i noget udbrud.

  4
 • Mikkel Bjerg

  UAE Emirates

  Han har virkelig, virkelig kørt flot. Han har lavet et kæmpe arbejde for Tadej Pogacar, og han har været der for ham. Han er debutant i Touren, og det er altså lidt af et pres, han kører med, for han skal levere over for sin kaptajn. Jeg synes virkelig, han har været der. Han står med et smil hver dag, og han ser virkelig frisk ud. Han kommer på arbejde i den sidste uge, og jeg håber, han kan holde niveau.

  5
 • Jakob Fuglsang

  Astana Premier Tech

  Han var faktisk godt kørende i den første uge, hvor han sad med favoritterne op ad Mûr-de-Bretagne og på den første hårde etape. Man tvivlede lidt på, om han kørte klassement, men han havde sagt, at det gjorde han ikke. Det er svært at sige, om det er hans vaccine, eller hvad det er, men siden de første etaper har han tydeligvis ikke ramt den form, der gjorde, han blev treer i Schweiz Rundt.

  Med det høje niveau, han har, vil jeg sige, at man havde forventet mere. Han kan stadig nå at køre sig op, for der er tre fantastiske etaper til ham her i den tredje uge. Men med hans kapacitet og niveau, tror jeg vi alle havde forventet mere.

  2

Billeder: Ritzau/Scanpix