Tour de France

Vingegaard får hjælp af Roglic - han ved det bare ikke selv

Jumbo-Vismas sportsdirektør forventer, der vil komme forskelle i klassementet i de kommende dage.

Jonas Vingegaard tog til Tour de France for at hjælpe Primoz Roglic. Nu er det omvendt.

Flere styrt i løbet af de første dage tvang den slovenske stjerne til at forlade løbet før tid, og i stedet var det den 24-årige danske debutant, der overtog rollen som kaptajn.

Det er første gang, jeg hører det

Jonas Vingegaard

Vingegaard kæmper nu for en plads på podiet i Tour de France, og det er med hjælp fra Roglic, selvom han ikke længere er i feltet. Det fortæller Jumbo-Vismas sportsdirektør Merijn Zeeman.

- Han tror også virkelig meget på Jonas, og han hjælper ham - også på afstand. Han sender beskeder til mig, hvor han skriver, hvordan vi kan hjælpe Jonas så meget som muligt. Han er virkelig meget involveret.

På det hollandske storhold forsøger man at afskærme Jonas Vingegaard, så han ikke skal bruge sin tid og energi på at forholde sig til for mange ting og for mange mennesker.

Tilsyneladende bliver han afskærmet så meget, at end ikke Roglics indspark når hele vejen videre til Jonas Vingegaard.

- Jeg oplever det faktisk ikke så meget. Det er første gang, jeg hører det. Men jeg tror, han snakker med trænerne hver dag og siger, hvad vi kan gøre, siger Jonas Vingegaard til TV 2 SPORT.

Jonas Vingegaard er inden Tourens sidste uge nummer tre i klassementet. En uventet udvikling for den unge dansker, der udover rollen som hjælperytter også blev udtaget “for at lære”.

"Vi vil gøre alt for at holde Jonas fremme"

I de kommende dage forventes det, at der vil komme svar på, om Jonas Vingegaard allerede i sit første Tour de France kan havne på podiet. Onsdag og torsdag byder på mange, hårde stigninger, og begge dage slutter på toppen af en stigning uden for kategori.

- I morgen (onsdag, red.) og dagen efter er med bjergafslutninger. Der vil komme forskelle. Vi vil gøre alt for at være fremme med Jonas, og så håber vi på, at han kan blive sammen med de store drenge, siger Merijn Zeeman.

For Vingegaards vedkommende skal han forsøge at gøre det, som han har gjort indtil nu: Blive sammen med favoritterne og holde sig ude af problemer.

- Vi prøver måske at gøre som før. Vi prøver at få en mand i udbrud, og så er der nogen, der skal sidde omkring mig. Hvis vi får problemer, kan vi trække vores mand i udbruddet tilbage og sørge for, jeg aldrig bliver isoleret, siger den 24-årige dansker.

Top-5

  1. Tadej Pogacar
  2. Rigoberto Urán +5'18
  3. Jonas Vingegaard +5'32
  4. Richard Carapaz +5'33
  5. Ben O'Connor +5'58