Tour de France

Derfor kører Bauke Mollema uden cykelcomputer

I et interview efter sin etapesejr lørdag fortalte hollandske Bauke Mollema, at han har kørt cykelløb i to år uden cykelcomputer.

Hvor mange professionelle cykelryttere kører efter deres watttal, kører Bauke Mollema efter sit kendskab til sin egen krop.

Det fortalte den 34-årige Trek-Segafredo-rytter efter sin etapesejr i Tour de France lørdag, hvor han kørte solo de sidste 40 kilometer og derfor fik så megen eksponering, at det var muligt for cykelfans og journalister at bemærke, at hollænderen kørte uden cykelcomputer.

Mollema fortalte også, at cykelcomputeren har ligget i hans baglomme i to år nu.

- Det fungerer godt for mig, lidt konservativt. Det er, så min træner stadig kan se mine værdier, lød det fra Bauke Mollema til belgiske Sporza.

- Jeg træner med computer, men jeg behøver ikke at se mine værdier under løb. Jeg ved med mig selv, at jeg fint kan klare sådanne stigninger uden en computer. Derudover kan jeg godt lide, at mit styr på den måde er pænt og rent.

Havde nærstuderet etape på Google Maps

Bauke Mollema var en del af det stærke udbrud på 14. etape, som han havde studeret grundigt på Google Maps. Efter godt 140 kilometer valgte han at tage sagen i egen hånd.

- Jeg havde det så godt, at jeg bare valgte at køre væk. Det var et godt stykke, men da jeg havde halvandet minut, vidste jeg, at jeg kunne gøre det. Jeg har også erfaringen til at vide, hvordan jeg skal skrue et togt sammen, sagde Mollema til Sporza.

- Det lykkedes ikke for mig i Giroen. Jeg var rigtig træt i slutningen af løbet, men jeg kom mig godt og var faktisk meget frisk før Tour-starten. Jeg håber, at jeg kan bevare denne form til Tokyo.

Herrernes linjeløb ved OL i Japan køres 24. juli.

Med triumfen lørdag står Bauke Mollema nu noteret for to etapesejre i Tour de France. Han har også vundet en enkelt etapesejr i Vuelta a España.