Tour de France

Længe efter etapen kom Vingegaard pludselig gående

TV 2 SPORT fulgte Jonas Vingegaard tæt i minutterne efter onsdagens store bjergslag.

I stigende grad har Jonas Vingegaard under Tour de France suget opmærksomheden til sig.

Ikke fordi han har den store lyst til at være i fokus, men fordi han til manges overraskelse har vist sig at være blandt de bedste ryttere i Tour de France.

Onsdag eftermiddag kom den foreløbige kulmination, da den 24-årige dansker kørte sig op på en andenplads i verdens største cykelløb.

Og så var opmærksomheden pludselig langt større, end den hidtil har været. Alligevel blev der tid til at hilse på familien og hilse på fans i den efterfølgende time.

Herunder kan du se, hvad Jonas Vingegaard minutiøst foretog sig efter den store præstation i Pyrenæerne.

17.20: Vingegaard kommer i mål

Som nummer to krydser Jonas Vingegaard målstregen på Col du Portet og kørte sig op på en samlet andenplads i Tour de France. Danskeren blev slået i spurten af løbets førende rytter, Tadej Pogacar.

17.25: Op på cyklen og ned igen

Jonas Vingegaard får pusten, inden han omfavner og lykønsker dagens etapevinder. Danskeren ifører sig varmt tøj og stiger igen på cyklen for at tage turen ned til verdenspressen og busserne otte kilometer fra målområdet.

17.41: Hilser hurtigt på familien

Den danske Jumbo-Visma-rytter stopper kortvarigt hos kæresten Trine, datteren Frida og svigermoren Rosa, der for anden dag i træk har taget plads i vejkanten for at overvære Vingegaards præstationer. De stod få hundrede meter fra de efterhånden utålmodige journalister. Få minutter senere kører han videre.

17.44: Pressen kaster sig over nordjyden

Alle kameraer er rettet mod den 24-årige dansker, der drejer væk fra ruten for at køre ind til mixed zone og bussens holdeplads. Først venter interview med Eurosport og NBC, og så et interview på dansk med TV 2, mens medier som ITV og TV 2 Norge også optager med.

17.48: Stoppes for at lave nyt interview

En Jumbo-Visma-ansat følger tæt Jonas Vingegaards samtaler med pressen og giver udtryk for, hvornår danskeren skal videre. Vingegaard sætter sig på cyklen og er på vej ned til holdbussen, men kort tid efter stoppes han igen. Han skal lave ét interview mere med hollandske NOS.

17.49: Holdbussen i sigte

Danskeren kan omsider sætte sig på cyklen og køre mod Jumbo-Visma-bussen, der holder parkeret en kilometer væk.

17.52: Knytnæver og krammere fra holdet

Jonas Vingegaard ankommer til holdets sort-gule bus. Han modtages af staben med knytnæver og jubel, inden holdets teamchef, Richard Plugge, tydeligt begejstret omfavner sin nye stjernerytter.

17.54: Ruller af og laver sjov

Danskeren sætter sig på cyklen igen for at rulle af ude foran Jumbo-Visma-bussen. Flere fans er dukket op for at få et syn af Tourens nummer to. Vingegaard havde samtidig overskud til at smile og puste i den fløjte, som han havde fået uddelt ved målstregen.

Det danske klassementshåb havde tid til smil og knuckles, da han kom ned til holdbussen. Video: TV 2 SPORT

17.57: Går ind i bussen

Jonas Vingegaard vinker en sidste gang ud til sine fans, inden han går ind i bussen. I de efterfølgende minutter ankommer resten af holdet. Efter 35 minutter kører de tilhørende Jumbo-Visma-biler, og døren lukkes.

18.28: Pludselig kommer Vingegaard gående

Med en forventning om, at holdbussen følger bilerne, forlader TV 2 SPORT området. Det viser sig kort tid efter at være en fejl. På afstand kan man pludselig se Jonas Vingegaard komme gående i højt tempo med en Jumbo-Visma-ansat ved sin side. Danskeren har kursen mod en hvid autocamper, hvor familien med stor glæde står klar til at modtage ham.

18.32: Vingegaard siger farvel

Jumbo-Visma-kaptajnen får ikke lang tid i selskab med familien. Fire minutter bliver det til, inden han er nødt til at sige farvel. Holdbussen begynder herefter at køre ned ad Col du Portet.