Tour de France

Rytterne elsker dem, men nu er Tour-fans’ videoer blokeret

Tour de Tietema underholder både ryttere og cykelelskere under Tour de France.

Med et Mathieu van der Poel-party, udfordringer til rytterne, en bar langs vejsiden og flere andre festlige tiltag har Tour de Tietema underholdt og støttet Tour de France-rytterne, mens tusindvis af fans har set fangruppens løjerlige videoer på YouTube.

Men det er slut nu, selvom rytterne elsker den hollandske fangruppe.

Tour de France-arrangøren ASO har blokeret gruppens videoer på YouTube, skriver Bas Tietema på sin Twitter-profil. Det skyldes sandsynligvis, at flere af videoerne indeholder billeder fra løbet.

- Vi har stor forståelse for rettighedshaverne, og derfor prøver vi at undgå løbet i vores indhold. Men alle videoer, der ikke har noget med Tour de France at gøre – for eksempel den almindelige cykel på Ventoux – er også blevet blokeret, skriver han og henviser til en video, hvor de besteg det mytiske bjerg Mont Ventoux på en helt almindelig citybike.

Påskønner underholdning

Flere videoer er dog stadig tilgængelige på Twitter, hvor man blandt andet kan se Mads Pedersen og en række andre ryttere køre på ét hjul eller tage imod forfriskninger fra baren.

- Det er fedt, at de gør så meget ud af det. Han kender en del ryttere, og jeg taler og skriver stadig med ham en gang imellem, siger Mads Pedersen, der har kørt mod Tietema som ungdomsrytter.

Mads Pedersens navnebror Casper Pedersen er også glad for opbakningen fra den tidligere cykelrytter.

- Det er sjovt at lege med på den. For eksempel var der wheelie challenge, hvor Garcia kørte på baghjulet opad. Og så er det jo bare fedt, fordi de hyper det helt op, så når rytterne så gør det, så råber alle, der står ude på bjerget, siger Casper Pedersen og tilføjer:

- Når man sidder i gruppettoen og ikke er presset på tidsgrænsen, så er det også lidt sjovere, når der sker lidt spas og løjer, end når man bare sidder og padler.

Tour de Tietema har over 100.000 abonnenter på YouTube.