Tour de France

Vingegaard forklarer, hvordan han kom tilbage

Den danske Tour-debutant holdt hovedet koldt, og det får han stor ros for fra TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen samt sin sportsdirektør.

På et tidspunkt så det ud til, at Jonas Vingegaard måtte tage til takke med en tredjeplads på den hårde 17. etape af Tour de France.

Sådan gik det ikke, for den danske Jumbo-Visma-rytter kørte nemlig klogt, da INEOS-rytteren Richard Carapaz angreb med 1,4 til mål. Et angreb så eksplosivt, at Vingegaard blev sat.

- Carapaz lavede et rigtig godt ryk til sidst, hvor jeg ikke kunne følge med. Men jeg fandt mit eget tempo, og så kunne jeg spurte fra ham til allersidst, siger Jonas Vingegaard til TV 2 SPORT.

Den danske Tour-debutant fik nemlig kontakt kort før toppen af Col du Portet, og med 75 meter til målstregen satte han endda Carapaz.

- Jeg følte mig rigtig godt kørende og var glad for at komme tilbage til ham og køre forbi ham til sidst.

Lyn-analyse

Vi så ham være lidt i vanskeligheder, men han fik begrænset tabet og fik dem hentet lige så langsomt igen. Han gik ikke i panik, og det er altså virkelig, virkelig imponerende.

Pogacar var stærkest

Han kunne dog ikke følge Pogacar, der vandt etapen tre sekunder foran danskeren.

I hvor høj grad overvejede du, om der var overskud til at angribe Pogacar?

- Ikke sådan det helt store. Jeg synes, han kører rigtig stærkt i dag. Jeg kunne mærke, at det var ham, der havde overtaget, og jeg skulle egentlig bare prøve at følge med ham. Men jeg er da super, super glad for, at jeg har taget så meget tid på Urán.

Den kloge kørsel, hvor han økonomiserede med sine kræfter og ikke gik i panik, imponerer danskerens sportsdirektør.

- Det var fantastisk. Jonas har også tidligere oplevet, at det ikke er så let at køre sådan. Men han udvikler sig så hurtigt. Vi er meget stolte over ham, siger Jumbo-Visma-sportsdirektør Merijn Zeeman.

Venter med at melde noget ud om podiet

Vingegaard er nummer to i Tour de France fire sekunder foran Richard Carapaz.

Den placering får han mulighed for at forsvare eller udbygge på torsdagens bjergetape. Her skal feltet over legendariske Tourmalet og prøve kræfter med Luz Ardiden, hvor der er målstreg på toppen.

Hvordan synes du, det podie begynder at se ud?

- Det må vi se efter i morgen (torsdag, red.). Jeg gør bare mit bedste i morgen, og det håber jeg, er godt nok, siger Jonas Vingegaard.

Læs alt om den her.