Tour de France

- Vingegaard skal køre for at vinde etapen, siger ekspert

Jonas Vingegaard er blandt favoritterne på den næstsidste bjergetape i årets Tour de France.

For Jonas Vingegaard er mulighederne lige så store som stigningerne på dagens etape.

Målstregen ligger på toppen af mægtige Col du Portet, og med i alt 36 kilometer opad ligner det en dag for Jonas Vingegaard.

- Jeg synes, han skal gå efter at vinde etapen, siger TV 2 SPORTs cykelsportsekspert Lars Bak.

- Det er mand mod mand på den sidste stigning, fordi man ikke får ret meget ud af ligge på hjul. Hvis Vingegaard vil lave et tidligt angreb, så kan han få meget mere ud af det end på Mont Ventoux-etapen, tilføjer eksperten med en henvisning til den dag, Vingegaard satte de øvrige favoritter opad.

Jonas Vingegaard var uhyggeligt stærkt kørende på Mont Ventoux, hvor han satte selveste Tadej Pogacar af. Video: TV 2 Sport

Sådan skal Jumbo køre

17. etape er 178 kilometer fra Saint til Col du Portet. De første 115 kilometer er relativt flade, og derefter venter Col de Peyresourde, Col de Val Louren-Azet og endelig Col du Portet.

- Hvis jeg var en del af Jumbo-Visma, ville jeg få Sepp Kuss til at lægge et hårdt pres i bunden af Col du Portet. Han skal køre så hårdt som muligt, og så skal Vingegaard vurdere, hvornår han skal sætte sit angreb ind, siger Lars Bak.

- Hans form er opadgående. Han ser klar ud, og han har ikke vist svaghedstegn. Så op ad Col du Portet skal de virkelig sætte pres på. På de andre etaper har de ikke rigtigt haft nogen taktik på holdet, og det skal de have i dag. Vingegaard skal sige, hvad han gerne vil have, og så skal han køre efter det. Han har intet at miste.

Efter de første 16 etaper ligger Jonas Vingegaard nummer 3 i klassementet. Efter Primoz Roglics exit har danskeren overtaget rollen som kaptajn i sit første Tour de France, og nu kæmper han for at bevare sin podieplads.

Klassementet

  1. Tadej Pogacar
  2. Rigoberto Urán +5'18
  3. Jonas Vingegaard +5’32

Jonas Vingegaard er et sekund foran Richard Carapaz, der ligger nummer fire.