Tour de France

Da Vingegaard led, viste han noget, der skal til for at vinde Touren

Rolf Sørensen tror på, at et samarbejde mellem Jonas Vingegaard og Primoz Roglic kan ryste Tadej Pogacar i fremtiden.

Jonas Vingegaard led på sadlen på 18. etape, men det var svært at se for omverdenen.

Pokeransigtet imponerer Bjarne Riis, som er cykelekspert for TV 2 SPORT under Tour de France.

- Det er jo en detalje at kan skjule, når du har en dårlig dag. Det er noget af det, der skal til, hvis du skal vinde Tour de France, siger Riis, som i 1996 var den seneste dansker til at vinde Touren.

Mere erfaring

Trods de dårlige ben lykkedes det Vingegaard at blive nummer to på etapen, som sluttede på toppen af Luz Ardiden. Dermed forsvarede han sin andenplads i klassementet.

- Det er verdensklasse. Intet mindre. Han gør det bare igen og igen. Han har vist sig at være stabil hele Touren, lyder det rosende fra Bjarne Riis.

Det er første gang, Vingegaard deltager i Tour de France. Erfaringen fra i år kan blive værdifuld, hvis han skal formå at slå den forsvarende Tour de France-vinder.

- Han skal blive moden og have mere erfaring. Pogacar stod der sidste år. Han har prøvet det hele. Han ved, hvad der skal til. Det er først ved at gå op for Vingegaard nu. Der er et stykke arbejde, men han skal forblive seriøs og holde fokus på næste år, siger Bjarne Riis.

Spydig duo med Roglic

Rolf Sørensen er enig i den betragtning. Han har allerede øjnene rettet mod næste år for Vingegaard. Her kan en af opskrifterne på at slå Pogacar være at finde et samarbejde med Roglic, som var Jumbo-Vismas kaptajn, inden han måtte udgå grund af følgerne fra et styrt.

- Det, Vingegaard har bevist, er kæmpe klasse. Nu er den cementeret den her andenplads, ellers skal der gå noget helt galt. Så jeg tænker fremad på mulighederne. Roglic og ham i en spydig duo mod Pogacar. Det kan måske være deres våben.

- Jeg håber og tror mest af alt, at Vingegaard kan vinde Tour de France. Der skal nok gå nogle år endnu, men han er meget tæt på. Det kræver kun, at Pogacar har en dårlig dag.

- Lige nu er Pogacar uslåelig, men der er også huller i hans panser et eller andet sted. Vi har bare ikke rigtig set det endnu, pointerer TV 2 SPORTs cykelekspert.

Der resterer tre etaper af Touren. Det er formentlig kun på lørdagens enkeltstart, der kan ske forskydninger i klassementet. Ved enkeltstarten tidligere i løbet var den 24-årige dansker bedre end alle de konkurrenter, der ligger under ham i klassementet. Se klassementet her.