Fuglsang var klar til at ofre OL-kaptajnrolle for Vingegaard

Jakob Fuglsang fortæller, at han har overvejet at melde afbud til OL.

I fem år har Jakob Fuglsang ventet på muligheden for at bytte sin OL-sølvmedalje ud med guld.

Men med kun en uge til begyndelsen på legene i Tokyo, er det ikke ligefrem optimisme, der fylder hos den 36-årige dansker. Troen på egne evner har lidt et knæk, efter han under Tour de France har haft problemer med at finde sit vanlige niveau.

Der er nogle dage, hvor jeg tænker, om det giver mening

Jakob Fuglsang

Og derfor ærgrer det Fuglsang, at den særdeles formstærke Jonas Vingegaard allerede inden starten på Tour de France besluttede sig for at melde afbud til OL.

- Vi havde haft et rigtig godt kort, vi kunne spille, og så kunne vi have kørt for ham i stedet for. Jeg snakkede også med ham den anden dag og sagde, han skulle have været med til OL.

Mens Jakob Fuglsang endnu ikke har kunnet køre med om de sjove placeringer, kæmper Jonas Vingegaard i disse dage for at ende på podiet i Paris. I sit første Tour de France.

Jumbo-Visma-danskeren besluttede sig for at melde afbud til de olympiske lege, da han har haft en særdeles tætpakket kalender de seneste måneder.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, men det er hans beslutning. Han er stadig ung, og der kommer andre OL for ham. Måske ikke med så god en rute, men sådan er det, siger Jakob Fuglsang.

Overvejede at melde afbud til OL

Jakob Fuglsang har tidligere givet udtryk for, at han mistænker sin vaccination mod coronavirus for at være årsagen til, at han ikke har været i topform under årets udgave af den franske Grand Tour.

Faktisk har Astana-danskeren haft et afbud i tankerne de seneste uger.

- Jeg har overvejet det. Men jeg håber, at jeg på et tidspunkt er fit for fight. Jeg håber, at de dage, der kommer efter Touren, kan gøre, at jeg er klar.

- Der er nogle dage, hvor jeg tænker, om det giver mening. Men hvis jeg ikke tog af sted, ville jeg fortryde det. Jeg talte med Anders Lund den anden dag, og han sagde: "Jeg tror 100 procent på dig, og vi bakker op om dig," siger Jakob Fuglsang.

Da Jakob Fuglsang blev nummer to ved OL i 2016, var det også i kølvandet på et Tour de France, der ikke var gået efter planen.

- Jeg kan trøste mig selv med, at jeg inden Rio heller ikke følte, at jeg var godt kørende i Touren, og dengang overvejede jeg, at jeg måske ikke skulle tage til Rio.

Jakob Fuglsang vil under årets OL blive hjulpet af Michael Valgren, Kasper Asgreen og Christopher Juul-Jensen.