Tour de France

Mens Tour-stjerner ringede efter ambulancen, hjalp dansker forvirret tilskuer

Christopher Juul-Jensen fik sig onsdag eftermiddag lidt af en oplevelse, da han var på vej ned fra Col du Portet.

Dramaet i Tour de France udspiller sig som regel inden første mand har krydset målstregen.

Men onsdag eftermiddag var det i højere grad minutterne efter etapen, der var dramatiske for Christopher Juul-Jensen.

Han blev nærmest ked af det, da han så sin cykel langt væk

Christopher Juul-Jensen

På sin vej ned fra målet på Col du Portet så den danske BikeExchange-rytter pludselig de to stjerneryttere Chris Froome og Philippe Gilbert stående i vejkanten, mens de pegede ned på en tilskuer.

- Han sad helt alene på en skrænt og så temmelig forslået og forvirret ud.

- Jeg hoppede ned til ham. De sagde, han var røget på hovedet. Han var noget forvirret, men heldigvis ikke så forslået. Han bekymrede sig mest om sin cykel, som lå flere meter længere væk, siger Christopher Juul-Jensen til TV 2 SPORT.

Christopher Juul-Jensen var selv kommet i mål en halv time efter etapevinderen Tadej Pogacar, så de fleste tilskuere var efterhånden på vej ned fra den stejle stigning.

Gilbert og Froome ringede efter hjælp

Philippe Gilbert har til belgiske RTBF fortalt, at han fulgte efter motionisten og med egne øjne så styrtet. Tilskueren tog et sving forkert og faldt omkring 20 meter ned.

- Stakkels mand. Han blev nærmest ked af det, da han så sin cykel langt væk. Jeg tror ikke, der skete noget alvorligt med hverken ham eller cyklen.

Christopher Juul-Jensen fortæller, at tilskueren ikke nåede at opfatte, at han fik hjælp af en professionel cykelrytter, som han kort tid forinden formentlig havde stået at heppet på.

Ifølge Philippe Gilbert brugte trioen op mod 20 minutter på at hjælpe den uheldige tilskuer, og mens Christopher Juul-Jensen var ved ham, bidrog Gilbert og Froome til hjælpen fra vejkanten.

- Froome og Gilbert sørgede for at ringe efter en ambulance, så jeg tror, han blev tilset bagefter.

- De er jo ved at være lidt gamle, og deres ben er noget ældre end mine, så jeg sprang af min cykel og hoppede ned for at tjekke, om den gode basker var okay. Det var han heldigvis.