Tour de France

Riis hylder Vingegaard – men så også en fejl

Jonas Vingegaard nærmer sig en podieplads i Paris efter andenpladsen på 17. etape i Tour de France.

Nummer to på etapen og nummer to i klassementet. Det er svært at finder hullerne i osten, når man hedder Jonas Vingegaard, er 24 år gammel og kører sit første Tour de France.

På onsdagens store bjergetape sad danskeren med den forsvarende Tour-vinder Tadej Pogacar og Richard Carapaz. De kom i mål i stort set samme tid, selvom Carapaz lavede et voldsomt angreb tæt på mål, hvor Vingegaard i første omgang blev sat.

- Han viser en enorm styrke. Det beviser, at han har noget virkelig, virkelig stort i sig. At han kommer tilbage på sådan en acceleration fra Carapaz. Pogacar var mere træt end Vingegaard, da de kom i mål. Jeg synes, det er megaspændende i morgen igen, siger TV 2 SPORTs Tour-ekspert Bjarne Riis.

Han lærer af lige at få en over næsen

Bjarne Riis

Det var Tadej Pogacar, der åbnede angrebsballet på finalestigningen Col du Portet, og det fik klassementsrytterne til at falde fra som fluer.

Pogacar angreb flere gange, da han sad alene tilbage med Vingegaard og Carapaz. Men Vingegaard fulgte med, og han tog også selv sin del af føringerne på Col du Portet, mens Carapaz blev siddende bagerst.

- Vi må bare sige, at Vingegaard ikke helt har erfaringen endnu til at køre med i sådan et game her, men det, der sker her, er lærerigt for ham. Det giver ham et mega boost moralmæssigt, at han kan køre dem ind igen. Han lærer af lige at få en over næsen for at føre så meget, siger Bjarne Riis.

- Jonas skal selvfølgelig køre for andenpladsen, og der kan han ikke bare ligge og føre for Carapaz, så han kan køre fra den sidste kilometer. Det går jo ikke. Han får en lille lærestreg i dag, men jeg synes, han viser verdensklasse ved, at han ikke går ned med flaget.

Torsdag venter Tourens sidste bjergetape, og her går Pogacar ind med et forspring på mere end fem og et halvt minut til Vingegaard, der har fire sekunder til Carapaz på tredjepladsen.

- Den kommer til at sidde i benene i morgen, og det er dét, som bliver interessant at se: Hvem restituerer bedst fra etapen i dag? Det bliver noget af det samme show, vi kommer til at se i morgen, det tror jeg på, og det forventer jeg. Jeg tror, det bliver et knald af en etape i morgen, siger Bjarne Riis.