Tour de France

Rivalerne opgiver jagten på Vingegaard

Med tre etaper tilbage er Tour de France-debutanten Jonas Vingegaard nummer to i klassementet.

Se alle etaper uden afbrydelse på TV 2 PLAY

Seks sekunder lyder ikke af meget, men for Richard Carapaz er det for meget.

Afstanden op til Jonas Vingegaard på andenpladsen i Tour de France kan han formentlig kun indhente på lørdagens 30 kilometer lange enkeltstart.

Det tror INEOS-rytteren fra Ecuador ikke på.

- Tredjepladsen er godt. Jeg har kæmpet hele vejen, og på en 30 kilometer lang enkeltstart vil podiet normalvis forblive, som det er nu, siger Carapaz ifølge Cyclingnews.

Den analyse bakkes op af TV 2 SPORT's Tour-ekspert Lars Bak.

- Han har den her fabelagtige enkeltstart. Jeg tror, han kører over et minut fra Carapaz. Så medmindre der kommer styrt eller et eller andet dumt ind, så bliver han toer sammenlagt, tror jeg.

Næsten sikker på podieplads

Og at Jonas Vingegaard slutter på podiet i Paris på søndag, synes uundgåeligt.

Ben O'Connor på fjerdepladsen er 2 minutter og 33 sekunder efter Vingegaard, mens Wilco Kelderman er mere end 3 minutter efter danskeren.

Ingen af dem tror på, at de skal på podiet i Paris.

- Wilco og jeg er stort set lige stærke, så enkeltstarten bliver en slags duel mellem os. Vi får se, hvem der bliver nummer fire og fem, siger Ben O'Connor.

- Jeg kan måske avancere en plads, hvis det går godt. Men ellers er femtepladsen også fint. Vi må se på lørdag, hvor det bliver løbets sidste store fight, siger Wilco Kelderman.

Pogacar forventer hård kamp i fremtiden

Og ingen af dem - heller ikke Vingegaard - kan formentlig røre ved førstepladsen. Den forsvarende Tour de France-vinder Tadej Pogacar har 5 minutter og 45 sekunder ned til Vingegaard.

Til gengæld forventer Pogacar endnu hårdere kamp fra Vingegaard i fremtiden.

- Han er klart en af mine største konkurrenter, men vi må heller ikke glemme dem, der er blevet hjemme fra Touren. Han bliver fremragende de kommende år. Jonas har vist, at han er en stor konkurrent, så han har en lys fremtid foran sig, siger Tadej Pogacar til TV 2 SPORT.

Inden enkeltstarten skal rytterne igennem en godt 200 kilometer flad etape fredag.