Tour de France

Vingegaard forsvarer placering på sidste bjergetape

Jonas Vingegaard cementerede sin andenpladsen, da han blev nummer to på 18. etape.

Se alle etaper uden afbrydelse på TV 2 PLAY

Top-3 på etapen

  1. Tadej Pogacar
  2. Jonas Vingegaard +0'02
  3. Richard Carapaz +s.t.

Klassementet

  1. Tadej Pogacar
  2. Jonas Vingegaard +5'45
  3. Richard Carapaz +5'51

​Trøjerne efter etapen

  • Gul: Tadej Pogacar
  • Prikker: Tadej Pogacar
  • Grøn: Mark Cavendish
  • Hvid: Tadej Pogacar

Se alle resultater her: Etapen / klassementet

Dagens danskere

Jonas Vingegaard skulle ud i et forsvar af andenpladsen i klassementet. Richard Carapaz var fire sekunder efter, mens Rigoberto Urán på fjerdepladsen allerede røg ud af ligningen på Tourmalet, hvor han måtte slippe favoritfeltet.

På finalebjerget - Tourens sidste store stigning - Luz Ardiden satte Pogacar det første lille angreb ind, og her sad Vingegaard med. Som den eneste havde danskeren endda en hjælperytter med sig i form af amerikanske Sepp Kuss.

Ingen kunne røre Tadej Pogacar, da han tæt på toppen satte farten op. Vingegaard fulgte Carapaz' hjul for at forsvare sin andenplads, og til sidst kørte Vingegaard fra Carapaz og udbyggede sit forspring med to sekunder takket være bonussekunder.

En plads på podiet synes sikker for den 24-årige Tour-debutant. Han har to og et halvt minut ned til Ben O'Connor på fjerdepladsen.

Sådan forløb etapen /ritzau/

Meget skal efterhånden gå galt for Tadej Pogacar, hvis ikke han skal ende som den store triumfator på Champs-Élysées i Paris på søndag.

Torsdag vandt sloveneren i den gule førertrøje for anden dag i træk, da Tourens topnavnene igen dystede i Pyrenæerne på løbets 18. etape.

På Luz Ardiden-stigningen, hvor der var mål, kørte Pogacar fra Jonas Vingegaard og Richard Carapaz til sidst og tog endnu en etapesejr i en ny magtdemonstration.

Vingegaard rullede over målstregen som nummer to få sekunder efter med Carapaz lige i hælene.

Dermed har Tadej Pogacar nu 5 minutter og 45 sekunder ned til Jumbo-Visma-danskeren på andenpladsen og yderligere seks sekunder til Richard Carapaz.

Stor nedtur for Urán

Mens Vingegaard og Carapaz altså ikke kom nærmere Pogacar, så kan duoen glæde sig over, at der nu er længere ned til fjerdepladsen.

Rigoberto Urán (EF), der lå nummer fire inden etapen, måtte nemlig slippe allerede på dagens første bjerg, legendariske Col du Tourmalet.

Vingegaard har nu 2 minutter og 33 sekunder ned til den nye mand på fjerdepladsen, Ben O'Connor (Ag2r), og det lugter efterhånden meget af en dansk podieplacering.

Der resterer tre etaper i Touren, men ikke flere store bjerge. Fredagens etape lægger op til en massespurt, og lørdag står den på en cirka 31 kilometer lang enkeltstart.

Kort inde på finalestigningen, Luz Ardiden, blev dagens sidste udbryder - David Gaudu - indhentet af favoritgruppen, og så kunne topnavnenes indbyrdes kamp for alvor begynde.

Det var dog først med lidt over tre kilometer tilbage, at ballet blev åbnet. Det var Tadej Pogacar selv, der accelererede, men både Vingegaard, der havde holdkammeraten Sepp Kuss ved sin side, og Carapaz hang på. Det samme gjorde Enric Mas (Movistar).

Vingegaard sendte derefter Sepp Kuss frem for at sætte tempoet i den lille gruppe. Mas angreb en kilometer fra mål, men kom ikke væk. Accelerationen fik dog Sepp Kuss til at slippe, og så var der en kvartet tilbage i front.

Til sidst satte Tadej Pogacar tingene på plads med et ryk, der efterlod de andre i støvet. UAE-sloveneren kunne slippe styret og række armene op i triumf et stykke før stregen.