Tour de France

Vingegaard-rival knækkede helt: - Han var langt fra niveau

Magnus Cort sad sammen med Rigoberto Uran hele dagen på 18. etape, der sluttede på toppen af bjerget Luz Ardiden.

Trøjefarverne på EF Education-holdet matcher slet ikke humøret hos rytterne efter 18. etape af Tour de France.

Deres drømme om podiet er nemlig alt andet end lyserødt.

Kaptajnen Rigoberto Uran faldt fuldstændig sammen og blev sat af konkurrenterne med 38 kilometer til mål. I stedet måtte Magnus Cort hjælpe sin kaptajn.

Var det en skuffende dag for EF?

- Ja, det må man helt sikkert sige. Det var et større tidstab i dag desværre.

- Jeg kunne sidde med ham hele dagen og prøvede at minimere tidstabet så meget som muligt, men han var langt fra niveau i dag, siger Cort til TV 2 SPORT.

Da EF-rytterne krydsede målstregen, var det næsten ni minutter efter trioen Tadej Pogacar, Jonas Vingegaard og Richard Carapaz. Formentlig podiet i Paris. Inden etapen var Uran ellers en bejler til podiet.

- Det er brandærgerligt. Vi har ikke fået meget ud af det på den Tour her. Det kan gå rigtig hurtigt fra, at man tænker, at det bliver en stor succes, til at man står lidt tomhændet i Paris, lyder det fra en trist Cort.

Håber på stort resultat på enkeltstart

En anden EF-dansker, Michael Valgren, prøver dog at finde lyspunkter ved holdets kørsel i løbet.

- Det er selvfølgelig ærgerligt (med Uran, red.). Det er, hvad der kan ske – og hvad vi håbede, der ville ske for de andre. Der er kontant betaling ved kasse ét. Jeg synes stadig, vi kan være stolte af måden, vi har kørt på, fortæller Valgren.

Med resultatet på 18. etape rykkede Rigoberto Uran fra fjerde- til tiendepladsen. 10 minutter og 34 sekunder fra podiet. Se klassementet her.

Nu skal EF-rytterne håbe på, at de kan levere et resultat på en af de tre resterende etaper.

- Det bliver svært, men det kan være, at Stefan Bissegger tager den på enkeltstarten. Det kan vi håbe på, siger Cort, som også selv vil gøre et forsøg på enkeltstarten.

Netop Magnus Cort har sammen med Sergio Higuita stået for holdets bedste resultat i løbet med en tredjeplads.