Cavendish gik amok på mekaniker

Mark Cavendish var i godt humør, da han kom i mål, selvom dagen startede noget anderledes.

Opmærksomheden var rettet mod Mark Cavendish inden fredagens etape i Tour de France.

For hvis briten ville krydse målstregen først, ville han overhale legenden Eddy Merckx på listen over ryttere med flest etapesejre i Tour de France.

Det skete som bekendt ikke, men Deceuninck - Quick-Step-rytteren er alligevel kommet i fokus. For noget, der skete inden etapen.

TV 2 Norge har således en video, hvor man kan se Mark Cavendish være særdeles frustreret over noget, der kunne tyde på et problem med cyklen.

På den pågældende video kan man se, hvordan en Quick-Step-mekaniker først bankede forhjulet i jorden et par gange, inden han drejede styret fra side til side.

Cyklen blev overladt til Mark Cavendish, der satte sig op og lavede nogle lignende bevægelser, hvorefter han rystede på hovedet, bankede cyklen hårdt i jorden og råbte.

Bestemt gik han mod bussen, mens han fortsatte med at lave fagter mod mekanikeren, der stod alene tilbage med cyklen.

Mark Cavendish var tydeligt frustreret. Det vides dog ikke, hvad frustrationen specifikt gik ud på.

- Jeg tror bare, det er et tegn på, at det har været nogle hårde dage, siger holdkammeraten Michael Mørkøv til TV 2 SPORT.

- Jeg tror, det er en presset mand. Det har ikke været helt nemt de sidste dage i bjergene. Der er stort pres på. Han har den grønne trøje og et fint forspring. Men der skal stadig trædes rigtig meget i pedalerne.

Efterfølgende har Mark Cavendish undskyldt sin opførsel på Instagram.

Talte om Merckx-møde og mulig rekord efter etapen

Noget kunne tyde på, at det hele var glemt, da pointtrøjens indehaver kom i mål - også selvom det ikke blev til en etapesejr i Libourne.

For da han gav interview til Tour de France-arrangøren, ASO, efter etapen, handlede det om formiddagens møde med legenden Eddy Merckx.

- Det er altid godt at se Eddy. Jeg har brugt meget tid med ham. Han kommer altid til Tour de France, så det var rart at dele øjeblikket med ham, lød det fra Cavendish, der i øjeblikket deler rekorden for flest etapesejre med den belgiske legende.

Sprinteren fra Deceuninck - Quick-Step nåede også at sætte ord på muligheden for at vinde søndagens etape i Paris og dermed tage sin Tour-sejr nummer 35 i karrieren.

- Vi vil alle gerne vinde på Champs-Élysées. Det er verdens mest spektakulære boulevard, og der hvor Tour de France slutter. Det glæder vi os alle til, lød det fra Mark Cavendish.

Briten har allerede vundet fire etapesejre under årets Tour de France. En præstation, der er kommet bag på de fleste, da det i første omgang slet ikke var meningen, han skulle køre løbet.