Tour de France

Dansker forklarer, hvorfor Pogacar var rasende

Tadej Pogacar uddelte skideballe, da to ryttere angreb efter et massestyrt.

Han skal bare holde sig på cyklen, så er den anden Tour de France-triumf i hus.

Tadej Pogacar er to etaper fra at genvinde Tour-tronen, og som løbets nummer et blev der skældt ud på fredagens 19. etape.

Feltet blev ramt af et massestyrt, og kort efter var to ryttere i angreb. Det ville han ikke have, så han kørte hurtigt op til Michal Kwiatkowski og Toms Skujins og satte tingene på plads.

- Jeg tror bare, situationen var lidt åndssvag. Alle har aftalt, at vi lige venter på, at alle kommer op, men så er der nogle Trek-ryttere, der ikke forstår, at de ikke skal angribe, siger Pogacars danske holdkammerat Mikkel Bjerg til TV 2 SPORT.

- Jeg tror ikke, de helt har forstået, at der har været et styrt eller omfanget af, hvor mange der er fanget bagved. Vi fik lige sagt: "Okay gutter, vi slapper lige af."

Det lignede en enkelt rytters overmod, der kostede et styrt i feltet. Video: TV 2 SPORT

'Ikke fedt'

Som helhed var 19. etape ellers ganske udramatisk, da et 20 mand stort udbrud først fik frit spil.

- Der var nogle styrt og huller i feltet. Det er virkelig ikke fedt at starte en etape sådan. Vi holdt feltet i ro et stykke tid, men efter spurten fløj det med angreb. Det var mærkeligt cykelløb, men efter udbruddet kom af sted, kørte vi igen konservativt, siger Tadej Pogacar.

Lørdag venter en 30 kilometer lang enkeltstart, hvor både Bjerg og Pogacar er blandt favoritterne til sejren.

Men så skal der ske noget i danskerens ben, fortæller han.

- Jeg havde sindssygt dårlige ben. Jeg tror aldrig, jeg har været så dårlig i hele mit liv. Jeg var virkelig, virkelig dårlig. Jeg prøvede at køre med i nogle af huggene i starten og på midten af etapen, men måtte erkende, at de ikke lige var der i dag. Det er sjældent, at man har dårlige ben to dage i træk, så jeg håber på gode ben lørdag, siger Mikkel Bjerg.

Tadej Pogacar har 5 minutter og 45 sekunder til Jonas Vingegaard på andepladsen i klassementet.