Tour de France

Dansker 'sindssyg glad' for topresultat

Casper Pedersen måtte se Matej Mohoric køre med sejren på 19. etape, men er lykkelig for at blive nummer tre.

Normalt taler man om, at ethvert cykelløb har én vinder og 200 tabere. Men Tour de France er ikke som alle andre cykelløb.

Danske Casper Pedersen føler sig i hvert fald som en slags vinder, selv om han måtte nøjes med en tredjeplads efter en lang dag i udbrud på 19. etape.

- Det er virkelig stort. Jeg er sindssyg glad. Sidste år fik jeg en femteplads, og det var et kæmpe stort resultat for mig, som jeg kunne leve højt på i noget tid. At toppe det op med en tredjeplads i år, det er jeg virkelig glad for, siger Pedersen til TV 2 SPORT.

Han var sammen med blandt andre Michael Valgren del af det store udbrud, der skulle køre om etapesejren.

Men i slutfasen slap sloveneren Matej Mohoric afsted og kunne i suveræn stil køre alene over stregen i Libourne.

Casper Pedersen tabte forfølgerspurten til den hurtige franskmand Christophe Laporte.

- Jeg tror også, at det for holdet er lidt af en oprejsning, at vi får en podieplads nu. En podieplads er jo et stort resultat. Man snakker altid om etapesejr, men der er mange hold, som ikke har noget som helst. Mange hold vil være glad for en podieplads, og vi er en af dem.

- Jeg tror, at det er større for mig personligt, end det er for holdet. Holdet har jo vundet Tour-etaper før, og det har jeg ikke prøvet.

Lørdag gælder det en enkeltstart i Tour de France. Den kan læse mere om herunder: