Mark Cavendish blev rørt, da han nåede toppen

Mere og mere tyder på, at 36-årige Mark Cavendish for anden gang i karrieren skal vinde pointkonkurrencen i Tour de France.

Tre brutale etaper i Pyrenæerne, og han er ikke faldet for tidsgrænsen.

Mark Cavendish kan nu se frem til en relativt flad vej til Paris, og drømmen om at tage den grønne pointtrøje med sig, lever i bedste velgående.

- Jeg blev rørt, da jeg krydsede målstregen, for nu lader alle forhindringerne på vejen til Paris til at være væk, siger Mark Cavendish.

Han og fire holdkammerater kom i mål mere end en halv time efter etapevinderen Tadej Pogacar, men der var rigelig afstand til tidsgrænsen.

Helt færdig før bjergene

18. etape bød på de to stigninger uden for kategori: Tourmalet og Luz Ardiden. Men lige inden de store bjerge var den firedobbelte etapevinder i alvorlige problemer.

- Vi vidste, at BikeExchange ville køre inden den indlagte spurt. Jeg brændte så mange tændstikker dér. Mørkøv og jeg kørte spurten, men derefter var jeg helt færdig, siger Mark Cavendish.

- Så kom vi til Tourmalet. Det er formentlig den værste stigning for mig i Touren. Jeg har måske kørt den ti gange, og hver eneste gang hader jeg den. Drengene pacede mig over den. Jeg er så taknemmelig.

Med sin fjerde etapesejr i årets Tour de France nåede Cavendish op på siden af cykellegenden Eddy Merckx, der i sin karriere vandt 34 etaper i verdens største cykelløb.

Rival erkender nederlag

I pointkonkurrencen, som Cavendish har vundet én gang i karrieren, har han et forspring på 38 point ned til Michael Matthews (BikeExchange) på andenpladsen.

- Han fortjener den grønne trøje. Han har kørt et fantastisk flot cykelløb. Det har Michael Mørkøv og Kasper Asgreen også gjort i forhold til at hjælpe ham til den grønne trøje. Vi kører vores cykelløb, og de kører deres - sådan er sport. Det handler ikke om at være med, men om at vinde. Vi prøvede, men nu tror jeg godt, vi kan indse, at Cavendish fortjener den grønne trøje, siger BikeExchanges danske rytter, Christopher Juul-Jensen, til TV 2 SPORT.

På 19. og 21. etape er der stadig en del point at køre om. En rytter kan maksimalt hente 140 point.

Men Cavendishs danske leadout-mand, Michael Mørkøv, tror på, at der er mere i vente fra briten.

- Han har et godt forspring og har tidligere vist, at han egentlig ikke har tabt en eneste spurt i det her Tour de France. Om vi får en spurt i morgen eller ej, så tror jeg på, der er en god chance for, han kan vinde den grønne trøje, siger Michael Mørkøv.