Tour de France

Pedersen lavede holdets bedste resultat, men kunne intet stille op

Team DSM har haft et problemfyldt Tour de France. Fredag fik det hollandske hold et plaster på såret.

Sidste år blev det til hele tre etapesejre, men i år er der ikke kommet en eneste.

Søren Kragh Andersen, der leverede to af sejrene, måtte tidligere udgå efter et styrt. Fredag sikrede hans danske holdkammerat så en tredjeplads på 19. etape.

Casper Pedersen kom med i det afgørende 20-mandsudbrud, men kunne lige som de andre ikke røre Matej Mohoric, da han angreb med 25 kilometer til mål.

- Vi forsøgte at analysere modstanderne, og hvordan de ville køre finalen. Jeg synes, Casper gjorde et flot stykke arbejde og lukkede de angreb, han skulle. Der var ét angreb, han ikke kunne dække fra Mohoric, som virkelig lavede et stærkt kontraangreb efter Nils Politt. Ingen havde benene til at følge med, siger sportsdirektør Luke Roberts i en pressemeddelelse.

- Casper gjorde et virkelig flot stykke arbejde og sikrede os en podieplacering. Det kan vi være tilfredse med.

'Kørte på et smart tidspunkt'

Med to kilometer til mål angreb Casper Pedersen i jagten på andenpladsen, men blev indhentet og overhalet af Christophe Laporte.

Tredjepladsen er ikke desto mindre DSM's bedste resultat i årets Tour de France.

- Mohoric kørte på smart tidspunkt. Han er en klog rytter. Da han kørte, kiggede alle på hinanden, og da han fik hul, var han bare i stand til at køre virkelig hurtigt, mens vi forsøgte at skiftes til at føre, siger Casper Pedersen.

- Det var et taktisk spil i finalen. Det handlede om at være klar til at reagere - uden at reagere på alt. Jeg gjorde, hvad jeg kunne.

I Tour de France-regi er det Casper Pedersens bedste resultat. Sidste år kørte han sig til en femteplads som bedst resultat.

Største merit i karrieren er sejren i endagsløbet Paris-Tours.